Pindakaas cupcakes met snickers
Zoete dingen, ik bak ze zelden. Maar af en toe vragen de kinderen om cupcakes of koekjes. En dan bak ik ze.
Natuurlijk.
Mijn aureool mag scheef hangen, maar niet afvallen.
Oorspronkelijk is het recept van Nigella Lawson. En dat heb ik ook aangehouden. Ik heb er wel extra chocoladedrops door gedaan.
Er kan nooit genoeg chocolade zijn.
Toch?
Wel een beetje jammer, want het recept staat op bladzijde 218. Was wel leuk geweest als het op bladzijde 104 had gestaan. Maar een mens kan niet alles hebben.
Hier dan het recept:

Pindakaas cupcakes met snickers
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 85 gram bruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 6 eetlepels pindakaas
- 60 gram boter gesmolten
- 1 ei losgeklopt
- 175 milliliter melk
- 12 mini snickers in kleine stukjes gesneden
- een hand vol chocoladedrops
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
- Schep de pindakaas erbij en meng alles totdat het een soort kruim is.
- Schenk de boter, ei en melk erbij en roer snel alles door elkaar.
- Schep nu de snickers en de chocoladedrops erdoor.
- Verdeel het mengsel over twaalf muffin vormpjes bekleed muffin papiertjes.
- Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar. Ze moeten goed gerezen zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Zet je aureool recht en geef ze aan de kinderen en andere zoetekauwen.
Succes gegarandeerd.
Uit het boek “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw” van Nigella Lawson.
[bol_product_links block_id=”bol_527f7393bd433_selected-products” products=”9200000005529374″ name=”nigella” sub_id=”goddelijke-huisvrouw” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Geef een reactie