• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappelen / Snel recept voor aardappelsoep met Parmezaan en basilicum

Aardappelen Echt Eten Kaas Kerstrecepten Recepten Soep

Snel recept voor aardappelsoep met Parmezaan en basilicum

Snel recept voor aardappelsoep met Parmezaan en basilicum

Soep.
Ik kan overal soep van koken. Volgens mijn gezin dan.
En ze hebben gelijk. Mijn wereld is één grote soep.
Soms helder, soms dik gebonden. Overal drijft wel iets. Ideeën, projecten, oude en nieuwe vrienden, familie en verplichtingen.

En daar maak ik mijn eigen soep van. “Soep des Levens’ of zoiets. Klinkt best lekker. Snufje zout, beetje peper en alles is gelijk een stuk beter te behappen. En ondertussen zwem ik gewoon door. Dan weer eens boven water en dan weer eens onder water. Af en toe stoot ik tegen een stukje. De ene keer aangenaam, de andere keer niet.

Enfin.

Nou ja, wees eerlijk: Soep kan altijd. Is gezond en goed voor je budget. En weinig afwas.

Deze soep is lekker op een koude dag als lunch. Om jezelf weer even op te warmen voor de laatste uurtjes van je werkdag.

Dit heb ik gebruikt (voor 2 pers.):

  • 2 kleine  uien, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, door de pers of heel fijn gesneden
  • 3 middelgrote aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 250 milliliter melk
  • 500 milliliter bouillon (zelf getrokken of van tablet)
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • paar blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
  • beetje olijfolie
  • vers gemalen peper en eventueel zout, naar smaak

Zo maak ik het:

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig ziet.
  • Pers het teentje knoflook boven de pan en bak de knoflook 1 minuutje mee.
  • Doe de aardappelblokjes, melk en bouillon in de pan en laat alles aan de kook komen.
  • Kook de aardappelblokjes tot ze zacht zijn. Hoe kleiner ze zijn, hoe eerder ze gaar zijn.
  • Zet de staafmixer in de pan en pureer tot er een gladde soep is ontstaan.
  • Roer de Parmezaan door de soep.
  • Proef de soep en voeg eventueel wat vers gemalen peper en extra zout toe.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de basilicum en eventueel wat extra Parmezaan.
  • Serveer direct.

Aardappelsoep met Parmezaan en basilicum

Ook lekker:

  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Antipakjes Matinee 2013
Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}