Groentetaartje met paarse oerwortel
Groothandels. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Vooral als ze een groot assortiment met eten hebben. Het maakt me niet uit wat. Als het maar te maken heeft met eten. De dichtstbijzijnde is de Sligro.
Uren kan ik daar rondhangen. Ok, dat is misschien iets overdreven, maar ik kom daar graag. Procureur in de aanbieding? Hup! En voor varkenspoten, want dat hoort in de erwtensoep vind ik. En van Isomalt tot Franse kaas en van gerookte zalm tot kookboeken. Ja, voor u ‘eigenste foodblogger’ is dat toch een walhalla.
En dan soms, soms kijk ik niet goed. Een doosje met prachtige paarse wortelen. 1,75 per kilo. Geen geld vond ik en pakte een doosje op en legde het in de kar. Grote karren hebben ze daar, maar dat terzijde…
We zitten in de auto en partnerlief zegt zachtjes:”Dat waren duren wortelen he?” Uw ‘eigenste foodblogger’ sputterder fel tegen. “Neehee, 1, 75 Euro per kilo! Géén geld voor zoiets moois.
“Oh, nou ik heb het doosje in de auto gezet en ik vermoed dat er een kilo of vijf inzit…”
*pakte kassabon en kwam erachter dat het inderdaad vijf (!!) kilo van die prachtige wortelen waren*
Maar daar hebben we het niet meer over.
Ik heb ze ook gebruikt voor de hutspot.
Eerlijk? Het was een onooglijk paarsig stamppotje.
En in mijn hoofd had ik u al de mooiste stamppot ooit getoond.
Enfin.
In deze taart komen ze beter tot hun recht.
Dit heb ik gebruikt:
- 1 keer het recept voor hartig taartdeeg
- 200 gram zachte geiten kaas
- 200 gram slagroom
- 1 ei
- halve theelepel zout
- 5 grote paarse oer wortelen (of gewone wortel), in lange plakken geschaafd
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed de springvorm met het deeg.
- Klop de slagroom met de geitenkaas en ei tot een homogene massa.
- Breng op smaak met het zout.
- Schep het slagroom- geitenkaas mengsel op de bodem.
- Schik de repen wortel in een spiraal in de taart.
- Bak de taart in 45 tot 55 minuten gaar.
- Serveer warm, lauw of koud.
Geef een reactie