• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Hoe maak je hartig taartdeeg?

Basis-recepten Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Recepten

Hoe maak je hartig taartdeeg?

Hoe maak je hartig taartdeeg?

Heerlijk zo’n hartige taart. Maar ik keek er altijd als een berg tegenop om dat deeg te maken. Want dat blijkt toch een ‘dingetje’ te zijn… Bij een zoete variant kun je dat prima ondervangen door koekkruimels met wat boter. Dat is bij de hartige variant toch iets lastiger…

En ineens had ik ‘het’ recept dat iedere keer weer werkt. En nu ik zeker van mijn zaak ben, deel ik het.
Met iedereen.
Zo ben ik.

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram koude boter, in blokjes
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • koud water, ongeveer 4 tot 5 eetlepels

Extra nodig: een mengbakje met messen (van de staafmixer)

Zo maak ik het:

  • Doe de koude boter blokjes met (een deel) van de bloem in het mengbakje met messen. (Als het allemaal niet in één keer past, doe je dit in gedeeltes)
  • Laat de machine een aantal keer draaien tot het op korrelig zand lijkt. Niet te lang, dan smelt de boter!
  • Meng het zout, azijn en zwarte peper, met een lepel, erdoor.
  • Doe nu het water, lepel voor lepel, door het mengsel. Roer nog steeds met een lepel tot dit lastig wordt.
  • Roer nu met je vingertoppen razendsnel door het deeg totdat het allemaal samenhangt. Het moet niet (!!) gekneed worden.
  • Leg een stuk vershoudfolie neer en leg het deeg erop.
  • Wikkel het helemaal in vershoudfolie en druk het plat.
  • Leg het minimaal een half uur in de koelkast voor gebruik. Het is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Tips:

  • Zorg ervoor dat het deeg koel blijft.
  • Spoel eventueel je handen even af onder de koude kraan.
  • Gebruik bij het uitrollen speciale latjes, zo is het deeg altijd overal dezelfde dikte.
  • Gebruik genoeg bloem bij het uitrollen.
  • Leg het deeg dat niet gebruikt wordt in de koelkast.

Maak een hartige taart naar wens. Later zal ik recepten geven voor verschillende hartige taarten.

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hoe maak je hartig taartdeeg?
Gepost op
2013-12-07
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas
Recept coquilles met knoflook en chilivlokken pasta »

Trackbacks

  1. Recept hartige witloftaart met brie en walnoten ~ Es' Factory schreef:
    19/09/2017 om 07:01

    […] Voor dit recept heb ik het mij helemaal makkelijk gemaakt en gebruikte deeg uit de vriezer. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken. Een recept daarvoor staat hier. […]

  2. Recept hartige kaas tomaten pijnboompit taart ~ Es' Factory schreef:
    05/03/2016 om 07:01

    […] heb ik deze keer bladerdeeg gebruikt. Maar hij kan ook prima met deeg voor hartige taart gemaakt worden. Alleen duurt dit dan wel langer omdat die bodem eerst blind voorgebakken moet […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}