• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Hoe maak je hartig taartdeeg?

Basis-recepten Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Recepten

Hoe maak je hartig taartdeeg?

26
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Hoe maak je hartig taartdeeg?

Heerlijk zo’n hartige taart. Maar ik keek er altijd als een berg tegenop om dat deeg te maken. Want dat blijkt toch een ‘dingetje’ te zijn… Bij een zoete variant kun je dat prima ondervangen door koekkruimels met wat boter. Dat is bij de hartige variant toch iets lastiger…

En ineens had ik ‘het’ recept dat iedere keer weer werkt. En nu ik zeker van mijn zaak ben, deel ik het.
Met iedereen.
Zo ben ik.

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram koude boter, in blokjes
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • koud water, ongeveer 4 tot 5 eetlepels

Extra nodig: een mengbakje met messen (van de staafmixer)

Zo maak ik het:

  • Doe de koude boter blokjes met (een deel) van de bloem in het mengbakje met messen. (Als het allemaal niet in één keer past, doe je dit in gedeeltes)
  • Laat de machine een aantal keer draaien tot het op korrelig zand lijkt. Niet te lang, dan smelt de boter!
  • Meng het zout, azijn en zwarte peper, met een lepel, erdoor.
  • Doe nu het water, lepel voor lepel, door het mengsel. Roer nog steeds met een lepel tot dit lastig wordt.
  • Roer nu met je vingertoppen razendsnel door het deeg totdat het allemaal samenhangt. Het moet niet (!!) gekneed worden.
  • Leg een stuk vershoudfolie neer en leg het deeg erop.
  • Wikkel het helemaal in vershoudfolie en druk het plat.
  • Leg het minimaal een half uur in de koelkast voor gebruik. Het is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Tips:

  • Zorg ervoor dat het deeg koel blijft.
  • Spoel eventueel je handen even af onder de koude kraan.
  • Gebruik bij het uitrollen speciale latjes, zo is het deeg altijd overal dezelfde dikte.
  • Gebruik genoeg bloem bij het uitrollen.
  • Leg het deeg dat niet gebruikt wordt in de koelkast.

Maak een hartige taart naar wens. Later zal ik recepten geven voor verschillende hartige taarten.

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Recept bagels zelf bakken
    Recept bagels zelf bakken
  • Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
    Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • Kookboek Koken met kleur Joke Boon
    Kookboek Koken met kleur Joke Boon

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hoe maak je hartig taartdeeg?
Gepost op
2013-12-07
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
26
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas
Recept coquilles met knoflook en chilivlokken pasta »

Trackbacks

  1. Recept hartige witloftaart met brie en walnoten ~ Es' Factory schreef:
    19/09/2017 om 07:01

    […] Voor dit recept heb ik het mij helemaal makkelijk gemaakt en gebruikte deeg uit de vriezer. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken. Een recept daarvoor staat hier. […]

  2. Recept hartige kaas tomaten pijnboompit taart ~ Es' Factory schreef:
    05/03/2016 om 07:01

    […] heb ik deze keer bladerdeeg gebruikt. Maar hij kan ook prima met deeg voor hartige taart gemaakt worden. Alleen duurt dit dan wel langer omdat die bodem eerst blind voorgebakken moet […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    427 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.