• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Basis-recepten / Hoe maak je hartig taartdeeg?

Basis-recepten Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Recepten

Hoe maak je hartig taartdeeg?

26
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Hoe maak je hartig taartdeeg?

Heerlijk zo’n hartige taart. Maar ik keek er altijd als een berg tegenop om dat deeg te maken. Want dat blijkt toch een ‘dingetje’ te zijn… Bij een zoete variant kun je dat prima ondervangen door koekkruimels met wat boter. Dat is bij de hartige variant toch iets lastiger…

En ineens had ik ‘het’ recept dat iedere keer weer werkt. En nu ik zeker van mijn zaak ben, deel ik het.
Met iedereen.
Zo ben ik.

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram koude boter, in blokjes
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • koud water, ongeveer 4 tot 5 eetlepels

Extra nodig: een mengbakje met messen (van de staafmixer)

Zo maak ik het:

  • Doe de koude boter blokjes met (een deel) van de bloem in het mengbakje met messen. (Als het allemaal niet in één keer past, doe je dit in gedeeltes)
  • Laat de machine een aantal keer draaien tot het op korrelig zand lijkt. Niet te lang, dan smelt de boter!
  • Meng het zout, azijn en zwarte peper, met een lepel, erdoor.
  • Doe nu het water, lepel voor lepel, door het mengsel. Roer nog steeds met een lepel tot dit lastig wordt.
  • Roer nu met je vingertoppen razendsnel door het deeg totdat het allemaal samenhangt. Het moet niet (!!) gekneed worden.
  • Leg een stuk vershoudfolie neer en leg het deeg erop.
  • Wikkel het helemaal in vershoudfolie en druk het plat.
  • Leg het minimaal een half uur in de koelkast voor gebruik. Het is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Tips:

  • Zorg ervoor dat het deeg koel blijft.
  • Spoel eventueel je handen even af onder de koude kraan.
  • Gebruik bij het uitrollen speciale latjes, zo is het deeg altijd overal dezelfde dikte.
  • Gebruik genoeg bloem bij het uitrollen.
  • Leg het deeg dat niet gebruikt wordt in de koelkast.

Maak een hartige taart naar wens. Later zal ik recepten geven voor verschillende hartige taarten.

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

Hoe maak je hartig taart deeg?

 

Hoe maak je hartig taart deeg?

Ook lekker:

  • Recept hartige kaas tomaten pijnboompit taartRecept hartige kaas tomaten pijnboompit taart
  • Recept hartige witloftaart met brie en walnotenRecept hartige witloftaart met brie en walnoten
  • Zoet kruidig suikerbrood bakken receptZoet kruidig suikerbrood bakken recept
  • Appel kaneel koffiebroodjes receptAppel kaneel koffiebroodjes recept
  • Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de ovenHartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven
  • Recept oud Hollandse stroopwafels zelf makenRecept oud Hollandse stroopwafels zelf maken
  • Ciabatta zelf bakken receptCiabatta zelf bakken recept
  • Kaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken receptKaneel broodjes Zeeuwse bolussen zelf bakken recept
  • Turkse pizza Lahmacun receptTurkse pizza Lahmacun recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hoe maak je hartig taartdeeg?
Gepost op
2013-12-07
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
26
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Comments

« Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas
Recept coquilles met knoflook en chilivlokken pasta »

Trackbacks

  1. Recept hartige witloftaart met brie en walnoten ~ Es' Factory schreef:
    19/09/2017 om 07:01

    […] Voor dit recept heb ik het mij helemaal makkelijk gemaakt en gebruikte deeg uit de vriezer. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken. Een recept daarvoor staat hier. […]

  2. Recept hartige kaas tomaten pijnboompit taart ~ Es' Factory schreef:
    05/03/2016 om 07:01

    […] heb ik deze keer bladerdeeg gebruikt. Maar hij kan ook prima met deeg voor hartige taart gemaakt worden. Alleen duurt dit dan wel langer omdat die bodem eerst blind voorgebakken moet […]

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.842 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld
  •  
    Recept zelf grote gevulde loempia maken...
    Van die grote loempia’s, die van de Chinees. Die maak je heel makkelijk zelf. Hieronder lees j
    1.7k x gedeeld
  •  
    Kwark yoghurt taart zonder oven recept...
    Een aantal jaren geleden deed ik met Simone de Budget Challenge. Ik vond het enig en voelde me zo ge
    1.3k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Recept Thaise viskoekjesmet koriander en lenteui

Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Winterse bospaddenstoelensoep recept

Winterse bospaddenstoelensoep recept

Studio Koffietijd 5 uur Life La Lotteria Amsterdam

La Lotteria in Amsterdam

Kookboek Delicious Elke dag bijzonder

Kookboek Delicious Elke dag bijzonder

Kookboek My Asian Kitchen

Kookboek My Asian Kitchen

Budget Maaltijdenplanning week 49

Budget maaltijdenplanning week 49

Copyright © 2019 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.