Recept bolognese saus zelf maken
Zoveel lekkers op Antipakjes matinee. En tot overmaat had ik me al rond gegeten aan een heerlijk couscous salade. Ja, dat gaat zo. En dan heb ik de dames die het maakten niet kunnen spreken, laat staan het recept vragen!
Dus dames?
Iemand?
Het was namelijk te lekker.
Enfin.
En toen stonden daar ook nog twee leuke dames met bolognese saus. Die heb ik wel meegenomen en hier thuis was het op voordat ik er wat van kon eten. Maar gelukkig kreeg ik van Sandra wél het recept. Recept voor bolognese saus.
Via de mail.
En wat doet uw eigenste blogger?
Juist.
Het recept verliezen…..
En toen heb ik zelf maar wat gedaan. En dit was het resultaat. Wel iets anders, maar evengoed erg lekker. Overigens is het recept net weer naar me gemaild. En ik ga dat nú veilig stellen.
Kunt u aan de slag.

Recept bolognese saus zelf maken
Ingrediënten
- 250 gram gerookt spek in blokjes
- 1 kilo half om half gehakt
- 500 gram runder gehakt
- 3 winterpenen geschild en in grove stukken
- 3 uien geschild en in grove stukken
- 3 tenen knoflook gepeld
- 3 stengels bleekselderij afgespoeld en in grove stukken
- 3 laurierbladeren
- 5 blikken gepelde tomaten 400 gram per stuk
- 1 theelepel chili vlokken
- 500 milliliter rode wijn
- Zwarte vers gemalen, peper
- Zout naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie om in te bakken
Instructies
- Hak de winterpenen, uien, knoflook en bleekselderij zo fijn mogelijk. Ik doe dit in het bakje van de staafmixer. Maar op de hand kan natuurlijk ook.
- Verwarm in een grote pan de olijfolie.
- Bak hierin het gerookt spek even in aan.
- Bak het gehakt (alles) in de olijfolie met spekjes bruin.
- Voeg de fijngehakte groenten toe en bak dit op half hoog vuur ongeveer 5 tot 10 minuten. Roer ondertussen goed.
- Doe de laurierbladeren, de blikken tomaat, chili vlokken, 500 milliliter wijn en flink wat vers gemalen peper bij het gehakt. Laat alles aan de kook komen op hoog vuur.
- Zodra het kookt het vuur laag zetten en het deksel op de pan leggen.
- Laat nu alles ongeveer 1,5 tot 2 uren pruttelen. Het best gaat dit op een vlamverdeler. En roer af en toe goed om aanzetten te voorkomen.
- Breng op smaak met zout.
- Serveer met pasta en vries een gedeelte in.
- Note: Als het wat aan de dunne kant lijkt: Haal het deksel eraf en laat het inkoken.
Geef een reactie