• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept chocolademousse taart

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept chocolademousse taart

Recept chocolademousse taart

Chocolade en vrouwen horen bij elkaar zoals Laurel en Hardy. Over het algemeen geef ik er niks om. Maar deze taart was absoluut lekker. Niet mierzoet. Luchtig van binnen. En evengoed machtig, maar daar hebben we het niet over.

Deze taart is genoeg voor een grote groep gasten of om met wat minder mensen de kerstdagen door te brengen met taart. En waarschijnlijk de derde kerstdag ook nog.

Rol het deeg niet uit op bloem, dat oogt minder mooi. Strooi een beetje cacaopoeder op het werkvlak en rol het daarop uit. Hier staat het recept voor het recept voor zoet chocolade taart deeg)

Recept chocolademousse taart

Created by Es on 22/02/2016

Recept chocolademousse taart

  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 1h
  • Total Time: 1h 45m
  • Serves: 12
  • Yield: 1 taart
  • Category: Desserts, Taart :: Gebak :: Koekjes

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 het recept voor zoet chocolade taart deeg
  • 200 grams gesmolten chocolade (puur)
  • 600 grams roomkaas
  • 160 grams bruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 eiwitten
  • 15 grams custard poeder
  • 1 teaspoon cacao poeder opgelost in een eetlepel water
  • 200 grams creme fraiche
  • nog een keer 200 gram pure chocolade om de toplaag mee te maken.

Zo maak ik het:

  • Bekleed een springvorm (ongeveer 23 centimeter in doorsnede) met het zoete taartdeeg. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Klop de roomkaas met de bruine basterdsuiker, eieren, eiwitten en creme fraiche tot een homogeen mengsel.
  • Mix de custard poeder, cacao poeder met water en de gesmolten chocolade erdoor. Mix heel goed.
  • Giet het beslag in de springvorm die bekleed is met het taartdeeg.
  • Bak de taart, in het midden van de oven, in ongeveer 45 tot 60 minuten gaar. In het midden mag hij een klein beetje ‘heen en weer wiebelen’.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt de overgebleven 200 gram pure chocolade.
  • Zet het rooster in de wasbak (dit voorkomt dat je het hele aanrecht moet poetsen als er wat naast loopt) en giet de warme chocolade over de taart. Gebruik de achterkant van een eetlepel om de chocolade te verdelen over de taart.
  • Laat de chocolade hard worden.
  • Strooi er naar eigen smaak sprinkles, hagelslag of andere ‘versiersels’ over.
  • Print

Recept chocolademousse taart

(Visited 43 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Recept voor zoete chocolade taartdeeg
Recept voor soep met aardappel, mais en kaas »

Reacties

  1. Es zegt

    22/01/2016 om 15:47

    Hoi Lieke,

    Ja. Dat klopt. Dat is je beslag dat op het deeg komt.

  2. Lieke zegt

    22/01/2016 om 15:42

    Moet je punt 3 en 4 eerst mengen en is dit dan het beslag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}