Recept coquilles met knoflook en chilivlokken pasta
Lang geleden was ik in een erg, erg culinaire bui. Ik kreeg namelijk een boek met kreeftrecepten. En, erger, ik werd daar gul van.
Dus kocht ik mezelf een kreeft.
Er zouden toch mensen komen en dat leek me een uiterst geschikt moment om eens iets nieuws te proberen. dat is echt het domste dan je kunt doen…
Keurig had ik het recept opgevolgd en alles ging prima. Ik zette de broodjes in de oven en ging gezellig weer bij het bezoek zitten. Wijntje erbij, bij kletsen en ondertussen de belofte van een hartig hapje. We zaten heerlijk. Wijn smaakte uitstekend. Alleen jammer dat het bezoek ineens riep dat er zwarte rook uit de oven kwam!
De broodjes waren donker zwart aan de boven kant. De onderkant was licht zwart. De kreeft? Die was in de tussentijd al gereincarneerd en lag in een sterrenrestaurant.
Het heeft heel lang geduurd voordat ik me weer eens durfde te wagen aan iets delicaat’s. En duurs.
Maar ik heb mijn angst overwonnen. En bij deze presenteer ik u dan ook: Coquilles.
Dit heb ik gebruikt (4 pers):
- 12 coquilles, schoongemaakt
- 4 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 2 theelepels chili vlokken (of meer naar smaak)
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 gram ongekookte spaghetti
- zout
- roomboter om in te bakken
- blaadjes basilicum om te garneren
Zo maak ik het:
- Verwarm in een pannetje de knoflookplakjes en chilivlokken in de olijfolie. De knoflook en chilivlokken mogen niet bruin worden. Een minuut of 3 is meer dan voldoende.
- Kook de spaghetti zoals is aangegeven op de verpakking.
- Dep de coquilles droog en bestrooi ze met zout.
- Giet de spaghetti af en hou hem iets warm.
- Smelt de boter in een koekenpan die goed heet kan worden.
- Bak de coquilles heel kort aan, niet meer dan 2 minuten per zijde.
- Leg de spaghetti op het bord en leg de coquilles erop.
- Schep over ieder bord een eetlepel olie met knoflook en chilipeper.
- Strooi de basilicum blaadjes erover en serveer direct.
Geef een reactie