Recept voor soep met aardappel, mais en kaas
Winter vind ik echt een tijd voor goed gevulde soep(en). Ik kan er niet genoeg van krijgen en de sectie met soep groeit dan ook gestaag…
Gezin vind ‘soep’ eigenlijk geen maaltijd dus vaak maar ik er een pizza of flammekuche bij. Dan is het blijkbaar wel een volledig maaltijd. Mij maakt het niet uit, op deze manier is iedereen blij.
Soms pureer ik de soep niet al te fijn zodat er nog wat aardappelstukjes inzitten, voor extra bite. Maar doe wat je hart je ingeeft, soep zonder ziel is niet lekker.
Dit heb ik gebruikt (4-6 pers):
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 rode, verse peper, eventueel van zaadjes ontdaan en fijn gesneden
- 1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
- 2 kleine uien, fijn gehakt
- 1 blik mais, uitgelekt
- 1 rode paprika, klein gesneden
- 500 milliliter melk
- 600 milliliter water
- 2 bouillonblokjes (groente)
- 350 gram ham, in kleine blokjes
- 200 gram cheddar, geraspt (of plakjes)
- beetje olijfolie om in te bakken
- Bosui, fijn gesneden om te garneren
Zo maak ik het:
- Verwarm de olijfolie in een grote (soep) pan en bak hierin de bleekselderij, peper, winterwortel en ui 5 minuten op half hoor vuur.
- Doe de aardappelen erbij, de 2 bouillonblokjes en 600 milliliter water. Laat dit aan de kook komen en laat de aardappelen gaar koken in ongeveer 10 minuten. de aardappelen zijn gaar wanneer ze uit elkaar vallen als er met een vork in wordt geprikt.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de melk, mais, paprika en ham toe en laat dit even aan de kook komen.
- Roer de cheddar erdoor en laat het smelten.
- Garneer met de fijn gesneden bosui en serveer warm met brood of pizza of flammekuche.
Summary

Recept naam
Recept voor soep met aardappel, mais en kaas
Gepost op
Geef een antwoord