• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept voor zoete chocolade taartdeeg

Echt Eten Feestelijk Pasta en andere deegwaren Zoet, zoeter, zoetst

Recept voor zoete chocolade taartdeeg

Recept voor zoete chocolade taartdeeg

Onverklaarbare genezing.
Ooit maakte ik er één mee.

Zeventien zal ik zijn geweest. En geplaagd door een brilletje schafte ik mij zachte lenzen aan van mijn zelf verdiende geld. Dolblij. Zo blij als een kind had ik gezegd, maar ja, puber enzo he?

Enfin.
Op een ochtend stond ik op en zag uit het raam blaadjes aan de bomen. Dat is wat ik in jaren niet meer gezien had zonder hulpmiddelen. Eigenlijk wilde ik op mijn knieën vallen en ‘iemand of iets’ bedanken voor deze onverklaarbare genezing. Omdat ik niet wist hoe en wat besloot ik maar weer mijn eigen ochtendroutine te volgen en ging naar de badkamer om mij te wassen en mijn lenzen in te doen.

En gek, in mijn lenzenpotje waren nergens lenzen te bekennen…. Voorzichtig stak ik een vinger in mijn oog (ja, ik besef dat dat een heel vreemde zin is…) om erachter te komen dat ik niet onverklaarbaar genezen was.
Ik was gewoon vergeten mijn lenzen uit te doen. En zo kwam aan mijn grote wonder een heel abrupt einde….

En omdat chocolade altijd troost hier alvast een deeg met cacao waar je de meest lekkere taarten mee kan maken.

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram koude boter, in blokjes
  • 260 gram bloem
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram cacao poeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • koud water, ongeveer 4 tot 5 eetlepels

Extra nodig: een mengbakje met messen (van de staafmixer)

Zo maak ik het:

  • Meng de bloem met de cacao poeder en de bruine basterdsuiker in een kom.
  • Doe de koude boter blokjes met (een deel) van het bloem-cacao-suiker mengsel in het mengbakje met messen. (Als het allemaal niet in één keer past, doe je dit in gedeeltes)
  • Laat de machine een aantal keer draaien tot het op korrelig zand lijkt. Niet te lang, dan smelt de boter!
  • Meng het zout en azijn met een lepel, erdoor.
  • Doe nu het water, lepel voor lepel, door het mengsel. Roer nog steeds met een lepel tot dit lastig wordt.
  • Roer nu met je vingertoppen razendsnel door het deeg totdat het allemaal samenhangt. Het moet niet (!!) gekneed worden.
  • Leg een stuk vershoudfolie neer en leg het deeg erop.
  • Wikkel het helemaal in vershoudfolie en druk het plat.
  • Leg het minimaal een half uur in de koelkast voor gebruik. Het is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Note: Ik rol dit deeg niet uit op bloem, maar op cacaopoeder. Dan ziet het er mooier uit. Met bloem krijgt dit deeg een witte waas….

Recept chocolade deeg voor zoete taarten

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept voor zoete chocolade taartdeeg
Gepost op
2013-12-14
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)


1 Reactie

« Groentetaartje met paarse oerwortel
Recept chocolademousse taart »

Trackbacks

  1. Recept chocolademousse taart schreef:
    22/02/2016 om 10:03

    […] Rol het deeg niet uit op bloem, dat oogt minder mooi. Strooi een beetje cacaopoeder op het werkvlak en rol het daarop uit. Hier staat het recept voor het recept voor zoet chocolade taart deeg) […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}