• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas

Echt Eten Zoet, zoeter, zoetst

Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas

Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas

Kinderachtig. Dat ben ik.
En me schamen doe ik niet.

Als een klein kind kan ik me verheugen op Sinterklaas. En het maakt me niet uit hoe we het vieren. Of dat is met suprises, zoals dit jaar. Of met het dobbelspel. Of gewoon, toen de kinderen nog klein waren, met een zak vol cadeautjes.
Ik vind het allemaal enig.

Tradities moet je maken en in ere houden. Daar horen dus ook traditionele hapjes en drankjes bij. Zoals de pepernoten rotsjes. En Sinterklaasvond zonder chocolademelk is geen Sinterklaasavond.

Dus heb ik hier een recept voor chocolademelk. Een beetje dikke lobbige chocolademelk. Die blijven lekker lang warm. Langzaam drinken en ondertussen de cadeautjes uitpakken.
Dat vind het kind in mij het leukst.

Enfin.
Het recept.

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 liter volle melk
  • 275 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 50 gram suiker
  • zaadjes van halve vanille peul, of een theelepel vanille extract
  • 2 theelepels maizena aangelengd met een beetje water

Zo maak ik het:

  • Verwarm de melk met de chocolade en de suiker in een pan en laat de chocolade smelten.
  • Voeg de zaadjes van de vanillepeul of vanille extract toe.
  • Als de chocolademelk bijna kookt de maizena erbij doen.
  • Dan een minuutje laten koken.
  • Serveer warm.

En waarmee ‘leuk’ je deze chocolademelk mee op?

  • Mini marshmallows, leg ze boven op de hete chocolademelk en laat ze een beetje smelten.
  • Blue curaçao. Ik hoor u denken, maar echt. Sinaasappel gaat heel goed samen met deze iets bittere chocolademelk. Of een andere sinaasappel likeur.
  • Afgezaagd, maar geslagen room met wat suiker is altijd lekker.
  • Karamel siroop.
  • Een scheut rum. Doet het altijd goed. Niet voor de kinderen uiteraard…
  • Baileys of een ander whiskey cream likeur.
  • Koffie likeur. Ja, ik ben op dreef met de drank.
  • Whiskey. Een beetje scherpe whiskey.
  • Een snuf kaneel. Dat is ook lekker.

Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas

(Visited 29 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Snel recept voor aardappelsoep met Parmezaan en basilicum
Hoe maak je hartig taartdeeg? »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}