Recept warme chocolade melk voor Sinterklaas
Kinderachtig. Dat ben ik.
En me schamen doe ik niet.
Als een klein kind kan ik me verheugen op Sinterklaas. En het maakt me niet uit hoe we het vieren. Of dat is met suprises, zoals dit jaar. Of met het dobbelspel. Of gewoon, toen de kinderen nog klein waren, met een zak vol cadeautjes.
Ik vind het allemaal enig.
Tradities moet je maken en in ere houden. Daar horen dus ook traditionele hapjes en drankjes bij. Zoals de pepernoten rotsjes. En Sinterklaasvond zonder chocolademelk is geen Sinterklaasavond.
Dus heb ik hier een recept voor chocolademelk. Een beetje dikke lobbige chocolademelk. Die blijven lekker lang warm. Langzaam drinken en ondertussen de cadeautjes uitpakken.
Dat vind het kind in mij het leukst.
Enfin.
Het recept.
Dit heb ik gebruikt:
- 1 liter volle melk
- 275 gram pure chocolade, in kleine stukjes
- 50 gram suiker
- zaadjes van halve vanille peul, of een theelepel vanille extract
- 2 theelepels maizena aangelengd met een beetje water
Zo maak ik het:
- Verwarm de melk met de chocolade en de suiker in een pan en laat de chocolade smelten.
- Voeg de zaadjes van de vanillepeul of vanille extract toe.
- Als de chocolademelk bijna kookt de maizena erbij doen.
- Dan een minuutje laten koken.
- Serveer warm.
En waarmee ‘leuk’ je deze chocolademelk mee op?
- Mini marshmallows, leg ze boven op de hete chocolademelk en laat ze een beetje smelten.
- Blue curaçao. Ik hoor u denken, maar echt. Sinaasappel gaat heel goed samen met deze iets bittere chocolademelk. Of een andere sinaasappel likeur.
- Afgezaagd, maar geslagen room met wat suiker is altijd lekker.
- Karamel siroop.
- Een scheut rum. Doet het altijd goed. Niet voor de kinderen uiteraard…
- Baileys of een ander whiskey cream likeur.
- Koffie likeur. Ja, ik ben op dreef met de drank.
- Whiskey. Een beetje scherpe whiskey.
- Een snuf kaneel. Dat is ook lekker.
Geef een reactie