Saucijzenbroodje met kip recept
Druk in de weer met het maken van allerlei hapjes voor oudjaarsdag. Wij gaan ouderwets weer zelf de slingers ophangen met BFF.
Nu al zin in.
Wat zal hier zoal op tafel staan buiten het onderstaande recept?
Hummus met geroosterde paprika. Erbij om te dippen: Stukjes wortel en puntjes gesneden van tortilla.
Een hartige taart met spinazie en gorgonzola.
Pittige kipvleugels. Misschien dat ik er nog wat bulgur salade bij maak.
En een grote pan soep. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke soep. Eén die door iedereen lekker gevonden wordt. En dat is wel eens een beetje lastig.
En natuurlijk bak ik weer oliebollen. Een gedeelte naturel (zonder ‘dingetjes’) en een deel met krenten en rozijnen geweld in rum en met sucade.
Dit heb ik gebruikt (12 stuks):
- 400 gram kipfilet, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kerrie poeder (ik gebruik garam masala)
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 losgeklopt ei (1/2 bewaren om het bladerdeeg mee af te strijken)
- beetje olijfolie om in te bakken
- 6 plakjes bladerdeeg
Zo maak ik het:
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui met de kerriepoeder tot de ui zacht is. Zet het vuur uit en laat het wat afkoelen.
- Meng de fijngemalen kipfilet met de afgekoelde ui, zout, uienpoeder, knoflookpoeder en de helft van het los geklopte ei.
- Leg 1/6 deel van het kipmengsel op één helft van een plakje bladerdeeg. Doe dit met de rest van het mengsel en plakjes bladerdeeg.
- Vouw de plakjes bladerdeeg op over het kipmengsel en druk de rand even goed aan.
- Snij de plakjes bladerdeeg 1 keer doormidden.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met een stuk bakpapier.
- Bestrijk de saucijzenbroodjes met de andere helft van het los geklopt ei.
- Zet de saucijzenbroodjes in de oven en bak ze in 30 minuten gaar en bruin.
- Serveer ze warm, lauw of koud met chilisaus.






Geef een antwoord