• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Winter. Zolang ik binnen mag blijven en in mijn keuken kan staan vind ik het heerlijk. Kaneel hoort wat mij betreft bij de winter. Volgens Simone is dat steranijs. En omdat ik niet moeilijk ben heb ik deze keer er ook steranijs bij gedaan.

Vind ze lekker.

Deze stoofperen met  coubergh worden iets fruitiger dan van alleen met rode wijn. Alhoewel ik die versie ook erg lekker vind.

Serveer ze op tafel bij het diner, maar als dessert doen ze het ook prima. Lekker met dikke custard met vanillie. Of een bolletje kaneelijs.

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Es
Prachtige rode zachtestoofpeertjes krijg je met dit recept. Wijn, Coebergh (of andere bessenlikeur) is het geheim achter deze feestelijke stoofperen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo stoofpeertjes geschild maar met steeltje eraan. (Hoeft niet, maar staat zo leuk…)
  • 300 milliliter coubergh of ander bessenlikeurtje
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 of drie steranijs
  • 2 stukken kaneel
  • 1 vanille peul opengesneden
  • suiker naar smaak
  • Voor de saus:
  • 2 theelepels maizena opgelost in een beetje water
  • eventueel wat extra suiker

Instructies
 

  • Leg de peertjes in een grote pan.
  • Schenk er de coubergh en rode wijn bij. De peren moeten nét onderstaan.
  • Is het niet genoeg? Voeg nog wat water (of wijn) toe.
  • Doe de steranijs, kaneel en vanille peul erbij.
  • Voeg de suiker toe, dit kan later altijd nog aangepast worden. Doe er niet gelijk te veel bij.
  • Breng alles aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en laat de stoofperen in ongeveer 45 minuten gaar worden. Keer de peren af en toe even.
  • Als de stoofperen zacht zijn: Uit de pan halen.
  • Breng de saus aan de kook en laat deze 10 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Proef voorzichtig of de saus zoet genoeg is. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
  • Roer dan de opgeloste maizena erdoor en kook een minuutje door.
  • Zet het vuur uit en leg de stoofperen terug in de saus.
  • Laat de stoofperen koud worden in de saus. Serveer ze lauw of koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel
Gepost op
2013-12-19
Voorbereidingstijd
0H30M
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
1H30M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


10 Reacties

« Recept voor soep met aardappel, mais en kaas
Recept bolognese saus zelf maken »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}