• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

2.6k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Winter. Zolang ik binnen mag blijven en in mijn keuken kan staan vind ik het heerlijk. Kaneel hoort wat mij betreft bij de winter. Volgens Simone is dat steranijs. En omdat ik niet moeilijk ben heb ik deze keer er ook steranijs bij gedaan.

Vind ze lekker.

Deze stoofperen met  coubergh worden iets fruitiger dan van alleen met rode wijn. Alhoewel ik die versie ook erg lekker vind.

Serveer ze op tafel bij het diner, maar als dessert doen ze het ook prima. Lekker met dikke custard met vanillie. Of een bolletje kaneelijs.

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel

Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
30 minuten
Kooktijd:
55 minuten
Totale tijd:
1 uur 25 minuten
 
Prachtige rode zachtestoofpeertjes krijg je met dit recept. Wijn, Coebergh (of andere bessenlikeur) is het geheim achter deze feestelijke stoofperen.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Hollandse
Serves: 8 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 2 kilo stoofpeertjes, geschild maar met steeltje eraan. (Hoeft niet, maar staat zo leuk…)
  • 300 milliliter coubergh (of ander bessenlikeurtje)
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 of drie steranijs
  • 2 stukken kaneel
  • 1 vanille peul, opengesneden
  • suiker, naar smaak
  • Voor de saus:
  • 2 theelepels maizena, opgelost in een beetje water
  • eventueel wat extra suiker
Zo maak ik het:
  1. Leg de peertjes in een grote pan.
  2. Schenk er de coubergh en rode wijn bij. De peren moeten nét onderstaan.
  3. Is het niet genoeg? Voeg nog wat water (of wijn) toe.
  4. Doe de steranijs, kaneel en vanille peul erbij.
  5. Voeg de suiker toe, dit kan later altijd nog aangepast worden. Doe er niet gelijk te veel bij.
  6. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  7. Leg het deksel op de pan en laat de stoofperen in ongeveer 45 minuten gaar worden. Keer de peren af en toe even.
  8. Als de stoofperen zacht zijn: Uit de pan halen.
  9. Breng de saus aan de kook en laat deze 10 minuten op hoog vuur inkoken.
  10. Proef voorzichtig of de saus zoet genoeg is. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
  11. Roer dan de opgeloste maizena erdoor en kook een minuutje door.
  12. Zet het vuur uit en leg de stoofperen terug in de saus.
  13. Laat de stoofperen koud worden in de saus. Serveer ze lauw of koud.
3.5.3226

 

 

 

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • 10 prachtige Italiaanse design keukens
    10 prachtige Italiaanse design keukens
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Stoofperen met coebergh, steranijs en kaneel
Gepost op
2013-12-19
Voorbereidingstijd
0H30M
Kook tijd
0H45M
Totale tijd
1H30M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
2.6k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


10 Reacties

« Recept voor soep met aardappel, mais en kaas
Recept bolognese saus zelf maken »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.