Foe yong hai recept
Kipfilet. Als ik ergens weinig aan vind is het dat wel. Ok, heel snel aanbakken in flink roomboter zodat hij net gaar is, kan. Maar gelijk opeten, want hij wordt onherroepelijk droog.
Van die taaie droge draadjes in je mond. Horror aan tafel.
Dus als ik ze gebruik dan gaan ze in de enchilada. Flink wat saus en dan kan het ook prima. Want alles wordt beter met creme fraiche.
Maar. Als je ze eerst in een badje legt met eiwit en maizena, dan worden ze niet droog. Wat een uitvinding.

Foe yong hai recept
Foe yong hai recept. Je hoeft het niet meer af te halen, maar maak het gewoon thuis. De kipfilet gaat in een badje met eiwit en maizena. Zo blijft hij mals.
Ingrediënten
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel maizena
- 1 eiwit de dooier kun je prima bij de eieren voor de omelet doen, geen verspilling
- halve theelepel zout
- 100 milliliter water
- Voor de omelet:
- 8 eieren
- kleine prei schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 1 of 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- hand diepvries doperwten
- peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels zonnebloem olie
- Voor de saus:
- 100 milliliter tomatenketchup
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel zwarte bonen met knoflook saus pot
- 50 tot 100 milliliter water
- Maak de saus door alle ingrediënten in een steelpannetje warm te laten worden en zachtjes te laten pruttelen. Als hij iets is ingedikt is hij klaar.
Instructies
- Meng de maizena met het eiwit, zout en water. Leg hier de stukjes kipfilet in en laat een half uur staan. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Klop in een grote kom de eieren los. Doe er wat zout en peper bij.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook tot ze zacht zijn.
- Bak dan de kipfilet ook in de pan. Het hoeft niet bruin te worden. Ongeveer 4 minuten.
- Bak heel even de prei mee.
- Voeg de doperwten toe en giet het eimengsel over de kip en de groenten.
- Laat op zacht vuur de omelet stollen. Keer hem eventueel om als het kan of zet hem even onder de grill.
- Serveer warm met de saus en witte rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
[…] Maandag: Foe yong hai (vegetarisch) met rijst […]