Markten. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Bewondering voor de marktlui die daar dag in, dag uit staan. Wanneer ik denk dat mijn oren er nu écht zullen afvriezen, staan zij met een grote glimlach (en handschoenen) hun waar aan te prijzen. Als ik dan toch mijn geld uit geef, dan aan die ‘die hards’.
En veel geld geef ik dan, in verhouding, niet eens uit. Want ‘mijn groenteboer’ op de markt heeft iedere week een ‘groentenpakket’. Mag ik u zeggen dat een zak met 5 soorten groenten mij slechts € 3, 00 kost?
Deze week:
- pond broccoli
- bloemkool
- kilo prei
- 750 gram witlof
- kilo Gieser Wildeman
Maandag maakte ik dan ook gelijk bloemkool met kaassaus. Gekookte aardappelen en een hamburger, die ik kocht met 35% korting. Een kort overzicht van de prijzen:
- Bloemkool (Markt, 60 cent) * Ik heb € 3, 00 gedeeld door 5 (soorten groenten)
- Aardappelen (Deen, € 3, 50 voor 10 kilo)
- Hamburgers (Vomar, € 3, 40 voor 4 stuks)
Kaassaus:
- 25 gram boter (Vomar, 99 cent per 250 gram)
- 25 gram bloem (Vomar, 89 cent voor 2 kilo)
- 1/2 theelepel witte peper (5 cent)
- 250 milliliter melk (Deen halfvol, 55 cent per liter)
- 200 gram Cheddar (Vomar, 79 cent per pakje)
Klik hier voor de beschrijving voor het maken van de kaassaus.
Wat ik precies ga maken weet ik nog niet. Prei vind ik altijd lastig. In de soep is voor de hand liggend. Stamppot is ook nog een idee. Maar ik krijg al snel genoeg van zoveel prei.
De bloemkool is maandag gegeten. Het was een grote bloemkool. Dus dinsdag hebben we het laatste ook nog gebruikt.
Stoofperen wordt door dochterlief niet beschouwd als groente. Die zal denk ik afvallen. Of ik moet voor twee dagen iets maken. Kunnen wij aan de stoofperen.
500 gram broccoli is te weinig voor het avondeten, voor 3 mensen, vind ik. Dus ik zal daar nog iets op moeten vinden.
Witlof. Uit de oven met ham en kaas. Is nog budget vriendelijk ook.
Geef een reactie