• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Budgetchallenge / Budgetchallenge lasagne bolognese

Budgetchallenge Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Pasta en andere deegwaren Recepten

Budgetchallenge lasagne bolognese

20
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Budgetchallenge lasagne bolognese

Natuurlijk begrijpen we dat je ‘ergens’ een start budget moet hebben om een voorraad aan te leggen. Simone en ik hebben het er uitgebreid over gehad. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dat voor ons als ‘Food Fanaten’ een onmogelijke opgave is. Daarbij is het natuurlijk echt zonde geld om dingen weg te gooien alleen voor deze challenge.

Dus reken ik de dingen die ik toch al in huis heb iets ruimer.

Ook wanneer ik 500 gram gehakt heb gekocht en 400 gram gebruik, dan vries ik de rest in. Dat kan ik later dan weer gebruiken. De wortelen kun je weer gebruiken voor hutspot of je snijdt ze in plakjes om te koken of je raspt ze en gebruikt ze in een salade.

Hier staat het recept voor de originele bolognese. Ik heb deze keer geen wijn gebruikt maar gewoon water. Om het recept voor lasagne te zien klik je hier.

Voor de bolognesesaus:

  • 500 gram (half om half) gehakt  (Lidl, € 2,29 voor 500 gram)
  • 250 gram gerookte spekjes (AH, 98 cent voor 250 gram)
  • 2 stengels bleekselderij (Lidl, € 1, 39 voor eens struik)
  • 3 winterpenen (Vomar, 89 cent voor 1 kilo)
  • 3 uien, (Lidl, zak 5 kilo voor € 1, 49)
  • 3 blikken gepelde tomaat (Vomar, 49 cent per blik)
  • Laurierblad, chillivlokken, rozemarijn, tijm, knoflook, olijfolie, peper en zout (In voorraad, reken ik 80 cent voor)

Voor de bechamelsaus:

  • 1 liter (houdbare) melk (Vomar, 68 cent voor een liter volle melk)
  • 100 gram boter (Vomar, 99 cent voor 250 gram)
  • 100 gram bloem (Vomar, 85 cent voor 2 kilo)

Voor het pastadeeg:

  • 500 gram pastameel (Sligro, 1,15 voor een kilo)
  • 6 eieren (Vomar, € 3, 35 voor 30 stuks)

Extra:

  • 3 bollen mozzarella (Vomar, 45 cent per stuk)
  • geraspte kaas (Vomar, € 1, 49 voor 300 gram)

Ik had nog een restje over van de pasta met spinazie en dat heb ik ook gebruikt tussen de pasta lagen.

Al met al kost dit recept (bolognesesaus, bechamelsaus en pastadeeg) € 11, 45.
Ik maakte er 14 porties van. Dit betekend dat 1 portie € 0, 82 kost aan ingrediënten.

Vers en zelfgemaakt. En uiteindelijk niet duur.

Ik hoop dat ik dit zo een beetje vol hou. Want ik vier 18 februari mijn verjaardag. Ik vrees met grote vreze of ik het ga redden met € 1, 50 per persoon….

Budgetchallenge lasagne bolognese

Ook lekker:

  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Recept peren amandel cake
    Recept peren amandel cake
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Budgetchallenge lasagne bolognese
Gepost op
2014-02-03
20
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Wekelijkse roundup Budgetchallenge
Bulgur salade met tomaat en komkommer budget koken »

Reacties

  1. Es zegt

    25/03/2016 om 16:32

    Hi Eline,

    Ja, het is vooral vulling. Maar ook het vocht in de bechamel zorgt voor de garing van het pastadeeg. Ook ‘plakken’ de laagjes beter aan elkaar. Maar je kunt er een kaassaus van maken (ook heel lekker, gewoon zakje geraspte kaas erdoor smelten) of je gebruikt ontdooide spinazie gemeng met wat kruidenkaas als laag ipv bechamel.

    Veel plezier ermee!

  2. Eline zegt

    25/03/2016 om 13:05

    Is er ook een alternatief voor bechamelsaus? Ik wordt er niet warm of koud van en mis het niet als ik het er niet tussen doe. (gezin ook niet, want die hoor ik er nooit over…)
    Wordt het enkel als ‘vulling’ gebruikt of het heeft het ook een toegevoegde waarde?
    Of doe ik de lasagne (en daarmee de Italianen) nu geweld aan en maak ik gewoon een veredeld pasta gerecht? 😉

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.