Februari Budget maand
Simone en ik blijven graag uitgedaagd. Deze keer verzonnen we een maand waarin we allebei voor € 1, 50 per persoon een hoofdmaaltijd op tafel zouden zetten. Goedkoop, maar wel gezond.
Hier thuis let ik altijd wel op de uitgave voor boodschappen. Toch lijkt het me leuk om deze keer heel nauwkeurig alles bij te houden. Dus besloot ik er een hele serie van te maken. Met tips en weetjes die ik altijd al gebruik.
Aangevuld met nieuwe ontdekkingen van deze uitdaging uit februari 2014.
Hier een eerste selectie met tips over koken, boodschappen doen met een budget:
- Ik speur de supermarkt af naar de oranje “35% kortingsticker”.
Vooral bij de biologische producten. En producten zoals vlees.
Dat is vrijwel altijd het duurste van de maaltijd. Ik kijk wel goed of ik het ook regelmatig gebruik. Dus een pak cruesli voor 35% korting terwijl je dat nooit eet is zonde van je geld. - Groenten.
Hier hebben we het geluk dat de groenteboer op de markt iedere week een zak met groenten heeft. Vijf soorten groenten voor drie Euro. Nadeel: Soms wordt je de seizoens groenten wel een klein beetje beu. Dus sla ik wel eens over.
Maar groenten van de markt zijn vaak wel het goedkoopst. Dus sla je slag vooral op de markt als het gaat om groenten. - Boeren in de buurt.
Niet iedereen zal ze hebben, maar boeren hebben vaak aan de straat groenten, aardappelen, uien etc. staan. De biologische pompoen waar ik anders € 4,00 voor betaal hebben ze bij de boer voor € 1, 50.
Aardappelen zijn vaak stukken goedkoper bij de boer. - Pasta.
Er is hele goedkope pasta in de supermarkt. Een paar dubbeltjes voor 500 gram. Die koop ik ook wel eens, maar zelf gemaakte pasta is misschien iets duurder, maar vult beter. Dus heb je er weer minder van nodig.
Zo is het uiteindelijk goedkoper.
Zo.
De start is gemaakt.
Februari Budget maand.
Als laatste: “Als je maar genoeg geld hebt, kun je principes hebben.” Waarmee ik wil zeggen dat je soms keuzes moet maken.
Geef een reactie