• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept erwtensoep met een budget koken

Echt Eten Soep

Recept erwtensoep met een budget koken

Recept erwtensoep met een budget koken

Erwtensoep met rijst en sambal. Dat is de manier waarop wij het eten. Kent u het niet? Dan heeft u geen Indonesische mensen in uw omgeving. Want het is echt compleet normaal. Niets is beter dan die combinatie.
Volgens ons dan.

Maar u kunt het natuurlijk eten zoals u dat altijd doet. Met roggebrood en spek. Dat vind ik overigens ook heel erg lekker. Beetje mosterd op het roggebrood. En dan natuurlijk witte rijst en sambal.

Enfin.

In de eerste instantie lijkt het een ‘duur’ recept. Maar met deze hoeveelheid eten wij er een 3 keren van. Dus een groot deel van de erwtensoep gaat de diepvriezer in. Soms geef ik ook een deel aan mijn vader. Dat vind ik leuk om te doen.

Voordat ik erwtensoep ga maken kijk ik altijd nog even in de vriezer of er niet een ‘verloren’ worstje of speklapje ligt. De meeste verpakkingen bevatten 4 worstjes of speklapjes. Omdat wij met zijn 3-en zijn doe ik dat 4de worstje of speklapje in de vriezer. Dus het recept wil nog wel eens verschillen.

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram spliterwten (Deen, € 0, 50)
  • 2 stengels bleekselderij (Zeg: € 0, 40 “Pak ‘m beet”)
  • 2 preien (uit groentenpakket)
  • 4 winterwortel (Aldi, € 0,39 voor een kilo)
  • zak gerookte spekjes (AH, € 0, 98)
  • 1 rookworst (Deen, € 1, 00)
  • 1/2 knolselderij (Deen, € 0, 50 per stuk)
  • 1 varkenspoot (Lag nog in de vriezer… € 1, 00 per stuk)
  • Peper en zout (€ 0, 10)

Zo maak ik het:

  • Maak alle groenten schoon en snijdt ze in stukken.
  • Doe 2 liter water in een grote pan. Doe daar de gerookte spekjes, varkenspoot en spliterwten bij. Breng dit aan de kook en laat dit een uur op zacht vuur trekken.
  • Haal de varkenspoot eruit en laat hem afkoelen.
  • Doe alle groenten bij de spliterwten en laat dit zachtjes koken.
  • Haal de botten van de varkenspoot en snijdt het vlees heel klein. Doe dit terug in de pan.
  • Laat de soep nog een uurtje zachtjes koken. Doe na een half uur de rookworst (in plakjes gesneden) erbij.
  • Serveer warm.

Recept erwtensoep met een budget koken

(Visited 11 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Wekelijkse roundup budgetchallenge II
Captains Dinner met kapucijners Budget koken »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}