Wekelijkse roundup budgetchallenge II
Wat aten wij en wat was ik daarvoor kwijt?
(Even tussendoor: Ik ben zo benieuwd hoe Simone het er van af gebracht heeft! U ook?)
Zaterdag: De meiden aten bulgursalade (€ 1, 77 p.p) met een varkensbraadworst (€ 0, 69 per stuk). Wij aten gebakken krieltjes (€ 0, 64), rest rode kool (€ 0, 60) en ook een varkensbraadworst (€ 0, 69 per stuk). Totaal voor 4 mensen: (€ 7, 54) Per persoon: € 1, 88. Lichtelijk over het budget….
Zondag: Ze konden niet genoeg krijgen van de salade en aten dat nog een keer. Met een varkensbraadworst. Wij aten lasagne die ik ingevroren had. Totaal voor 4 personen: € 6, 56 Dat is per persoon € 1, 64. Nog een keer over het budget. Nu was het ook een rommelig weekend.
Maandag: Bloemkool (groentepakket, € 0, 60) met kaassaus (€1, 09), gekookte aardappelen (€ 0, 35), een hamburger (Angus, met 35% korting € 3, 40). Totaal: € 5, 44 Dit was genoeg voor 4 personen. Dochterlief eet dinsdag dan nog een keer hetzelfde. Prijs per persoon: € 1, 39
Dinsdag: Voor dochterlief dus nog eens hetzelfde. (€ 1, 39). Voor ons ‘Captains Dinner’. Kapucijners (€ 0, 75 met spekjes (€ 0, 98), gebakken ui (€ 0, 10), bloemkool (had ik al mee gerekend) en piccalilly (€ 0,20).
Woensdag: Geroerbakte witlof met prei en gehakt. Gehakt (€1, 84), witlof, (€0, 60), prei (€0, 60), bouillonblokje (€0, 04), komijn + ketjap + olie + maizena (€0, 20) en rijst (€0, 36) Totaal voor 4 personen: € 3, 64. Gedeeld door 3 is € 2, 73
Donderdag: Erwtensoep. Spliterwten (€0,50), bleekselderij (€ 0,40), prei (groentenpakket (€ 0, 30), winterwortel (€ 0, 10), gerookte spekjes (€ 0, 98), rookworst (€ 1, 00), knolselderij (€ 0, 25) varkenspoot (€1,00) en peper en zout (€ 0, 10).
Totaal aan kosten: € 4, 63
Per portie: € 0, 46 (ik haalde er 10 porties uit)
Vrijdag: Nog een keer erwtensoep. Per portie: € 0, 46
Zaterdag: Shoarma met Turks brood en tzatziki. Ja, kant en klaar gekocht. Van die reepjes. Waarom? In mijn ‘hondje rondje’ in het donker verstapte ik me en verzwikte mijn enkel. Tot overmaat van ramp duwde Pumbaa ook nog eens de deur dicht. Met mijn vinger ertussen.
Zo gaat dat.
Niets van die ellende komt alleen.
Staan is pijnlijk en iets vasthouden met mijn gekneusde vinger ook.
Snel overzicht: Shoarma € 1, 64 (€ 3,00 voor en kilo), Turks brood € 1, 65, komkommer € 0, 85, tomaten € 1, 29, bekertje Griekse yoghurt € 0, 39 en voor knoflook, ui en kruiden reken ik 20 cent.
Totaal: € 6, 02 Ik zeg niks. Maar zodra ik weer kan staan bak ik mijn eigen pita…..
De salade zelf komt op € 1, 09 per persoon. Best duur eigenlijk. Vooral de tomaten maken het duur. De varkensbraadworst komt op 69 cent per stuk. Per persoon zitten we dan net even boven het budget. (€ 1, 77 p/p)
Al met al kostte dit recept (bolognesesaus, bechamelsaus en pastadeeg) € 11, 45.
Ik maakte er 14 porties van. Dit betekend dat 1 portie € 0, 82 kost aan ingrediënten.
Kaassaus:
- 25 gram boter (10 cent)
- 25 gram bloem (1 cent)
- 1/2 theelepel witte peper (5 cent)
- 250 milliliter melk (14 cent)
- 200 gram Cheddar (79 cent)
Totaal aan ingrediënten: € 1, 09. Genoeg voor 4 personen dat maakt dat dit € 0, 27 per portie kost.
Maandoverzicht:
- Ons budget voor februari is € 126, 00 er is dus nog € 124, 20
- Ons budget was € 124, 20, deze week heb ik € 29, 66 besteed.
Dat maakt dat er nog € 94, 54 over is.
Geef een reactie