• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / FoodswapNL Prima Pasen

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Foodswap Recepten

FoodswapNL Prima Pasen

41
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

FoodswapNL Prima Pasen

Vriendinlief en ik houden elk jaar een uitgebreide brunch met Pasen. Voor alle kinderen en alles wat nog meer aan tafel wil komen zitten. Gewoon, omdat als het even kan je het leven moet vieren. En met deze dagen zijn de meeste mensen vrij. Dus dat is handig. Dus bedacht ik dat het leuk zou zijn om een pakket samen te stellen die gebruikt kan worden bij een uitgebreide lunch. Gezellig. Met zijn allen. Omdat het kan. En omdat het leven gevierd moet worden. Dit zijn de opdrachten:

  1. Geen brunch zonder beleg. Maak iets dat je op een broodje kunt doen. Dat kan zoet of hartig zijn. Denk er wel om dat hartig vaak minder goed houdbaar is.
  2. Bak iets met ei in de hoofdrol. Dat mag zoet of hartig zijn.
  3. Maak een DIY pakketje. Denk aan: eieren schilderen, paasbroodjes bakken, paas cupcakes bakken of een eigen bedacht geniaal idee.
  4. Maak of koop iets om de tafel mee op te fleuren. Tafelkleedjes, tafellopers, mandje versierde eieren, servetringen met of zonder servet of je eigen geniale idee.
  5. Geen brunch zonder drinken. Maak een drankje of pakketje (waar je swaptoffer zelf een drankje van kan maken) voor bij de brunch.
  6. Paashazen en wortel. Die kunnen niet zonder elkaar. Dus ‘iets’ met wortel. Ga los, wees creatief.
  7. Zoete afsluiting van de brunch. Maak een toetje. Natuurlijk in de stijl van Pasen.

“Less is more” maar dat geldt niet voor de Foodswap. šŸ˜‰

Let op! Ik neem de dag voor het versturen contact met je op. Reageer daar alsjeblieft op! Dus hou je mail, Twitter of Facebook in de gaten! Wanneer ik geen reactie krijg, loot je niet meer mee.

Hier de regels: Pakket versturen: Vrijdag 18 april 2014 Hieronder nog eens de uitleg en aanwijzingen voor de FoodswapNL: (Goed lezen aub) (Om te voorkomen dat er onduidelijkheid is over het ā€˜hoe en wat’ van dezeĀ foodswap):

  • Het is de bedoeling dat je een compleet pakket maakt met alle onderdelen van het thema (1 tot en met 7)
  • Begin op tijd met het samenstellen van je pakket. Je ā€˜Swaptoffer’ maak ik aan je bekend vlak voor de verzenddatum. Je pakket zal dan wel zo’n beetje verzendklaar staan. Dit is om te voorkomen dat mensen afhaken en er Swappers zijn die wel iets opsturen, maar niets ontvangen.
  • Iedereen mag meedoen. Zolang je maar van koken/ bakken/ eten/Ā receptenĀ houdt en je een pakket opstuurt. Voor bloggers is het extra leuk omdat je weer iets nieuws hebt om over te bloggen, maar ook mensen zonder blog zijn van harte welkom.
  • Inschrijven doe je door mij een mail te sturen of via hetĀ contactformulier. Vermeld je naam, achternaam, adres, emailadres en eventueel je Twitternaam en/ of weblog.
  • Schrijf je niet in wanneer je geen tijd hebt of niet aan de voorwaarden kan voldoen
  • De mensen worden aan elkaar toegewezen via een carrousel systeem, dus je stuurt je pakket naar iemand en diegene stuurt weer naar iemand anders. (Hiermee kun je er vrolijk op los Twitteren of bloggen, want niemand weet naar wie het gaat.)
  • Een pakket versturen kost Euro 6,75 en daarbovenop komen de kosten van je ingrediĆ«nten, besef dit goed!
  • Verpak je spullen goed. Eventuele vloeistoffen kun je in een extra diepvrieszakje doen, mocht het gaan lekken
  • De bedoeling van deĀ FoodswapĀ is dat je een pakket samenstelt waarvan de ontvanger blij wordt en zelf inspiratie uit kunt halen.
  • Het is geen wedstrijd waar iemand ā€˜de beste’ kan zijn. Het gaat echt alleen om een leuk pakket te maken en te krijgen.
  • Schrijf op je pakket dat de postbode het onder geen beding terug mee mag nemen, maar aflevert bij de buren. Dit om te voorkomen dat je spullen staan te bederven op het postkantoor.
  • Ieder pakket dat je verstuurd krijgt eenĀ Track and TraceĀ nummer, controleer daar je pakket. Ik heb al heel wat verstuurd en er is nog nooit iets zoekgeraakt.
  • Verpak je pakket goed. Plak het goed dicht met tape. En verpak breekbare dingen extra goed.
  • Schrijf (ergens) op de doos je postcode met huisnummer als afzender.
  • Het leukst is wanneer de ontvanger pas weet van wie het pakket afkomstig is wanneer het uitgepakt wordt. (Uitzonderingen daargelaten) Zo wordt het nog spannender en kun je met gerust hartĀ Tweetenmet de hashtag (#foodswapNL), Bloggen of FB-en over de dingen die je aan het maken bent en je producten.
  • De datum waarop het verstuurd wordt: Het is natuurlijk erg leuk om iedereen op dezelfde datum te laten versturen zodat iedereen op dezelfde dag zijn pakket ontvangt. Dit is niet altijd mogelijk, maar laten we daar wel naar streven.
  • Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnen doen, laat me dat danĀ directĀ weten door middel van een mail of via hetĀ contactformulier.
  • DeĀ FoodswapĀ is ook te volgen via het Twitter accountĀ @FoodswapNL
  • DeĀ FoodswapĀ is leuk!Ā (Belangrijkste regel)

FoodswapNL Prima Pasen

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Recept veganistische mayonaise
    Recept veganistische mayonaise
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
Event
​FoodswapNL Prima Pasen
Location
​ Es Factory,
Starting on
03/29/2014
Ending on
04/17/2014
41
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Risotto doperwten chorizo recept
Recept kaneel vlecht brood »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.