• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Marokkaanse tomatensaus Project 104

Echt Eten Project 104 Recepten Sauzen Wereldgerechten

Marokkaanse tomatensaus Project 104

Marokkaanse tomatensaus Project 104

Twitter. Ik ben er dol op. En ik ben blij met al mijn volgers.

Autocorrect functie van mijn telefoon.
Ik heb het er niet op.
Luister.
Natuurlijk is het gewoon heel handig. Kleine vautjes worden er acuut uitgehaald. En lange woorden vult hij alvast zelf in. Maar soms gaat het jammerlijk mis.
Bij mij althans.

Ooit lag ik nog lekker in bed. Het was de tijd van 50 tinten grijs. Het was weekend en ik lag, in mijn bed, heerlijk al mijn Social media kanalen te bekijken. Ik wilde mijn lezers laten weten dat het leven goed was.
Dat mijn bed heerlijk lag en dat ik geen haast had.
Het gevoel van ‘lazy sunday’.
Dat wilde ik weergegeven.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik typte er vrolijk op los. En vergat even goed te checken wát ik nu eigenlijk de wijde wereld in zond.

En op de één of andere manier zond ik het bericht de wijde wereld in dat ik: “Lekker vastgebonden in bed lag”.

Juist.
Zo gaat dat bij mij.
Weg sfeer van ‘lazy sunday’.
Het werd een kinky bericht. Of een verontrustende mededeling.
Ik zou een strategie moeten bedenken.

Enfin.

Na de budgetchallenge ben ik weer aan de slag gegaan met mijn Project 104. deze keer uit Annabel Langbein `Simple Pleasures´. Daar staat op pagina 104 een recept voor Marokkaanse tomatensaus. Ik vind het een super recept. Je maakt gelijk veel in één keer en je kunt het lang bewaren. Ik hou van de pittigheid van deze saus.

[bol_product_links block_id=”bol_531d8a0520083_selected-products” products=”9200000011356489″ name=”Annebel Langbein” sub_id=”simple-pleasures” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit heb je nodig:

  • 3-4 Spaanse pepers, naar smaak
  • 150 gram verse gember, in stukjes gesneden
  • 2 bollen knoflook, gepeld
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 125 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 4 blikken tomaten op sap
  • 500 milliliter water (of tomatensap)
  • 125 milliliter rode wijn azijn
  • 200 gram bruine suiker
  • schil van 1 citroen, alleen de rasp
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 25 gram gesnipperde koriander
  • 1-2 theelepels chilivlokken

Zo maak je het:

  • Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
  • Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
  • Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
  • Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
  • Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.

De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.

Ik heb deze saus geserveerd met gehaktballetjes erin. Erbij bulgur met courgette, paprika, lente ui en hazelnoten.

Marokkaanse tomatensaus Project 104

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Marokkaanse tomatensaus Project 104
Gepost op
2014-03-11
Voorbereidingstijd
30M
Kook tijd
2H30M
Totale tijd
3H0M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)


4 Reacties

« Wekelijkse roundup budgetchallenge IV
Pancakes met kaneel zelf maken »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}