Marokkaanse tomatensaus Project 104
Twitter. Ik ben er dol op. En ik ben blij met al mijn volgers.
Autocorrect functie van mijn telefoon.
Ik heb het er niet op.
Luister.
Natuurlijk is het gewoon heel handig. Kleine vautjes worden er acuut uitgehaald. En lange woorden vult hij alvast zelf in. Maar soms gaat het jammerlijk mis.
Bij mij althans.
Ooit lag ik nog lekker in bed. Het was de tijd van 50 tinten grijs. Het was weekend en ik lag, in mijn bed, heerlijk al mijn Social media kanalen te bekijken. Ik wilde mijn lezers laten weten dat het leven goed was.
Dat mijn bed heerlijk lag en dat ik geen haast had.
Het gevoel van ‘lazy sunday’.
Dat wilde ik weergegeven.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik typte er vrolijk op los. En vergat even goed te checken wát ik nu eigenlijk de wijde wereld in zond.
En op de één of andere manier zond ik het bericht de wijde wereld in dat ik: “Lekker vastgebonden in bed lag”.
Juist.
Zo gaat dat bij mij.
Weg sfeer van ‘lazy sunday’.
Het werd een kinky bericht. Of een verontrustende mededeling.
Ik zou een strategie moeten bedenken.
Enfin.
Na de budgetchallenge ben ik weer aan de slag gegaan met mijn Project 104. deze keer uit Annabel Langbein `Simple Pleasures´. Daar staat op pagina 104 een recept voor Marokkaanse tomatensaus. Ik vind het een super recept. Je maakt gelijk veel in één keer en je kunt het lang bewaren. Ik hou van de pittigheid van deze saus.
[bol_product_links block_id=”bol_531d8a0520083_selected-products” products=”9200000011356489″ name=”Annebel Langbein” sub_id=”simple-pleasures” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dit heb je nodig:
- 3-4 Spaanse pepers, naar smaak
- 150 gram verse gember, in stukjes gesneden
- 2 bollen knoflook, gepeld
- 2 uien, grof gehakt
- 2 rode paprika’s
- 125 milliliter olijfolie
- 3 eetlepels gemalen komijn
- 2 theelepels venkelzaad
- 4 blikken tomaten op sap
- 500 milliliter water (of tomatensap)
- 125 milliliter rode wijn azijn
- 200 gram bruine suiker
- schil van 1 citroen, alleen de rasp
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- 25 gram gesnipperde koriander
- 1-2 theelepels chilivlokken
Zo maak je het:
- Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
- Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
- Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
- Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
- Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.
De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.
Ik heb deze saus geserveerd met gehaktballetjes erin. Erbij bulgur met courgette, paprika, lente ui en hazelnoten.






Geef een antwoord