• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / ‘Not so ordinairy mustard’ mosterd recept

Echt Eten Recepten Sauzen Voorraad maken

‘Not so ordinairy mustard’ mosterd recept

‘Not so ordinairy mustard’ mosterd recept

Twee keer heb ik er gestaan. ‘Antipakjes Matinee‘.
Enig vind ik het. Allemaal mensen die, net zoals ik, dol zijn op het maken van eten. Het delen van eten. En waar koken een passie is. Ik bedoel maar: een hele middag onder de mensen die hetzelfde zijn en heel de dag over eten kunnen praten.

Het is een soort van therapie. Eindeloos en schaamteloos enthousiast zijn over eten. Ik kom als herboren thuis.

Ook dit jaar was er weer van alles te krijgen. Van verse groenten uit de moestuin tot een couscous salade. Waar ik overigens heel veel van heb gegeten. Verder kwam ik natuurlijk thuis met van alles en nog wat. Alles wat zoet was is opgegeten door de kinderen. En wij aten pasta met de bolognese saus van mede foodies.

De eerste keer had ik ‘alleen’ mijn piccalilly gemaakt en meegenomen. Afgelopen keer had ik ook mosterd gemaakt. Hele pittige mosterd. Wij kunnen niet meer zonder deze mosterd. En om eerlijk te zijn: na deze mosterd is de mosterd uit de winkel gewoon flauw.

Mosterdzaad kun je kopen in toko’s. Turkse en Marokkaanse hebben het vaak in overvloed in de schappen staan. Soms hebben supermarkten het ook, maar dat is over het algemeen stukken duurder. Smaakt de mosterd toch een beetje minder van….

Dit heb ik gebruikt:

  • 60 gram bruin mosterdzaad
  • 60 gram geel mosterdzaad
  • stuk verse gember (ongeveer zo groot als een duim)
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 Spaanse peper
  • 3 theelepels cayennepeper
  • 3,5 theelepel zout
  • 4 theelepels suiker
  • ½  theelepel koenjit
  • 250 milliliter Ā appelazijn

Zo maak ik het:

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een plastic of glazen kom/ schaal. Geen metaal, dat bijt uit.
  • Laat het een nacht staan.
  • Pureer alles tot mosterd. Voeg eventueel iets azijn toe wanneer het te dik is.
  • Schep alles in schone potten.
  • Laat de mosterd 3 dagen buiten de koelkast rijpen.
  • Bewaar de mosterd in de koelkast.

'Not so ordinairy mustard' mosterd recept

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
'Not so ordinairy mustard' mosterd recept
Gepost op
2014-03-15
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)


4 Reacties

« Pancakes met kaneel zelf maken
Wafels van yoghurt met banaan »

Reacties

  1. Es zegt

    30/04/2018 om 13:57

    Hoi Ellen,
    Leuk om te horen! En als cadeautje zijn ze heel geschikt!
    Veel plezier ermee!

  2. Ellen zegt

    28/04/2018 om 19:27

    Dankjewel! Ga ik lekker een paar potjes maken. Ook leuke cadeautjes.

  3. Es zegt

    28/04/2018 om 17:50

    Ik heb het niet getest in een lab, maar door de azijn echt lang! Maanden in ieder geval!

  4. Ellen vd Schans zegt

    25/04/2018 om 15:34

    Hoi Es`, hoelang is de mosterd houdbaar?

    Grtjs. Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}