Pancakes met kaneel zelf maken
Ontbijten is nog steeds favoriet bij mij. En het liefst iets warms. In de winter en herfst dan.
En ja, ik weet dat de lucht al ‘lente’ schreeuwt.
Maar in de ochtend vind ik het nogal fris.
En dan is er niets beters om warm te worden boven een bordje met pancakes.
Druipend van de honing, natuurlijk.
Ik vind stukjes gebakken appel of appelmoes lekker erbij. En zo heeft gezin gelijk weer hun fruit binnen. Want ik hou natuurlijk bij of gezin wel aan alle voorgeschreven grammen fruit en groenten komt.
Enfin.
Ik kan iedereen hiervoor wakker maken. Probeer ze gerust.
Dit heb ik gebruikt (+/- 18 pancakes):
- 250 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 grote eieren
- 1/2 theelepel zout
- 400 milliliter karnemelk
- 350 milliliter melk
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 40 gram roomboter, gesmolten
- extra: boter om in te bakken, honing en eventueel appelmoes om erbij te serveren.
Zo maak ik het:
- Meng de bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
- Klop in een andere kom de eieren, karnemelk, melk, bruine suiker en gesmolten boter.
- Voeg nu alles bij elkaar en klop tot een glad beslag.
- Laat het beslag een half uurtje rusten.
- Bak er in wat boter pancakes van. (Dit doe je door steeds ongeveer 3 eetlepels beslag in de pan te doen. Bak de pancakes aan elke kant ongeveer 1 minuut tot ze goudbruin zijn.)
- Serveer warm met honing en eventueel appelmoes.
Geef een reactie