• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Recept Anijs Kaneel broodjes Project 104

Brood Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch Zoet, zoeter, zoetst

Recept Anijs Kaneel broodjes Project 104

Recept Anijs Kaneel broodjes Project 104

Wondermachine.
Dat hebben we dus niet heb ik van de week vernomen.

Soms ben ik lui en heb ik geen zin om alles af te spoelen en te wassen voor het in de vaatwasser gaat. Partnerlief daarentegen, die kan net zo goed geen vaatwasser hebben. Alles gaat brandschoon de machine in. Het is meer een soort van groot afdruiprek, zeg maar…

Deze week deed ik het anders. Ik kiepte alles zó de vaatwasser, ja, zonder af te wassen. Iets met spinazie in een schaal. Ik zette de machine aan en ging door met mijn leven. Want er zijn veel belangrijkere dingen dan de vaat. Toch?

Partnerlief besloot in de middag om de vaatwasser even te legen. Zo is hij. Hij doet dat gewoon. Ineens hoor ik gemopper uit de keuken. “Of ik misschien dacht dat wij een wondermachine in huis hadden?”
Hoezo? Wondermachine?
Lichtelijk geïrriteerd hield hij een kom omhoog. Met groene spikkels. Spinazie-spikkels zeg maar…. De preek die erachter aan kwam over het nut van afspoelen zal ik u besparen.
Maar het mag duidelijk zijn dat wij in ieder geval geen wondermachine bezitten.

Enfin.

Project 104. Het gaat allemaal wat traag. Maar goed. Deze keer kookte ik uit het boek van Sabina. ‘Koken van de Bazaar’. Buiten dat Sabina een verschrikkelijk leuk en gezellig mens is, is dit boek een echte aanrader. Recepten met producten van de bazaar in Beverwijk. Op pagina 104 stond het recept voor Anijs Kaneel broodjes. Ze zijn op hun best als ze nog wat warm zijn. Ik wist trouwens zeker dat ik anijszaad had. Maar nee hoor. Dus nam ik een theelepel gemalen anijs.

Dit heb ik gebruikt (16 stuks):

  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter warm water
  • 8 gram gist (korrels)
  • 10 gram zout
  • 400 gram bloem (eventueel iets extra)
  • 200 milliliter handwarm water
  • 2 eetlepels anijszaad (of 1 theelepel gemalen anijs)
  • 100 gram roomboter
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Zo heb ik het gemaakt:

  • Los de 100 gram suiker op in de 100 milliliter warme water. Laat dit afkoelen tot handwarm.
  • Maak dan een deeg van de bloem, gist, suikerwater, 200 milliliter water, anijszaad en zout.
  • Kneed er een soepel deeg van. Ik vond het deeg iets te veel plakken en heb er nog iets bloem bij gedaan.
  • Leg het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Sla het deeg terug (platdrukken) en maak er een rechthoekige lap van. Ongeveer 40 bij 40 cm.
  • Meng de boter met het kaneel en de basterdsuiker en wrijf dit over het deeg. Laat aan de bovenkant een centimeter of 2 vrij van het boter mengsel.
  • Rol het deeg op.
  • Snij van de deegrol 16 plakjes.
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de broodjes bruin en gaat in ongeveer 20 minuten.
  • Serveer ze warm of lauw.

 

 

Recept Anijs Kaneel broodjes Project 104

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept Anijs Kaneel broodjes Project 104
Gepost op
2014-03-25
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Wafels van yoghurt met banaan
Risotto doperwten chorizo recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}