Blauwe bessen cheesecake recept
Vaker.
Dat heb ik me voorgenomen.
Vaker zoete dingen bakken.
Ik doe dat veel te weinig. En met alle logees afgelopen weekend die zo verschrikkelijk blij keken, lijkt het mij een goed besluit. Want de beste moeder/ oppas is iets waar ik wel aan kan wennen.
Zoete baksels, daar worden ze blij van.
Dus ik heb me voorgenomen in ieder geval één keer per week iets zoets te bakken. Taarten, koekjes, pudding en alles waar je je tandarts blij mee maakt. Oh en ik denk ook ijs. Want het mooie weer komt er weer aan. Moet ik alleen ‘even’ het koppelstukje van de ijsmachine vinden….
Enfin.
Deze keer bakte ik, samen met Simone, een cheesecake met blauwe bessen.
Dit heb ik gebruikt:
- 120 gram lange vingers, fijn gemalen
- 50 gram gesmolten roomboter
- 500 gram roomkaas
- 2 eieren
- 130 gram witte basterdsuiker
- 150 gram blauwe bessen
Extra:
- 50 gram blauwe bessen
- 75 gram mascarpone
- 100 milliliter slagroom, stijf geklopt
- 20 gram witte basterdsuiker
Voor een springvorm van 18 centimeter in doorsnee (met een iets hogere rand)
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng de verkruimelde lange vingers met de gesmolten roomboter door elkaar.
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
- Druk het mengsel met een lepel op de bodem van de springvorm.
- Klop met een handmixer de roomkaas, eieren en witte basterdsuiker tot een homogeen mengsel.
- Schep met een lepel de 150 gram blauwe bessen erdoor.
- Doe het roomkaas-mengsel in de springvorm boven op de kruimelbodem.
- Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar.
- De cheesecake is klaar wanneer het midden net niet helemaal gestold is.
- Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem dan minimaal 2 uren in de koelkast. Afgedekt met folie.
- Roer de mascarpone los met de 20 gram witte basterdsuiker.
- Spatel de geklopte slagroom door de losgeroerde mascarpone.
- Verdeel het mengsel over de cheesecake en leg de rest van de blauwe bessen erop.






Geef een antwoord