Enchilada’s met kip en groenten recept
Ooit, in een lang vergeten verleden, deed ik iets dat ik nooit van mijzelf verwacht had. Ik vertel u dit dan ook maar één keer. Onthoudt dat het om eten gaat… Mijn eerste eendenborst.
Ik wijt het aan de zwangerschaps hormonen.
Echt.
Wij wilden op vakantie en een schoonzus vertelde dat het heel goed toeven was op een nudisten camping.
Ja. Ik zei:”Ja”….
En zo vond ik mij een aantal dagen later compleet nakend op een plastic stoel voor mijn tent.
Hoog zwanger.
In Frankrijk.
Met rare toiletten waar ik ieder keer mijn evenwicht verloor.
Want: Zwanger en dik.
Wat mij het meest is bijgebleven is het boodschappen doen. Eén van mijn favoriete bezigheden.
En ook dat gebeurd naakt.
Ja, ik lieg niet.
Dus ik liep daar, met dikke buik en zonder kleding tussen de Franse kaasjes. (Weet u hoe kóud een koeling eigenlijk wel niet is?) Ik kocht daar voor het eerst in mijn leven een eendenborst. En olijfolie om in te bakken.
Eenmaal bij de tent aangekomen heb ik die eendenborst gebakken in de olijfolie. En ook dat gaat zonder kleren. Ik kan u de brandwonden van de spetters nog tonen…
Ik heb heel lang een aversie gehad tegen eendenborst. En ik ben nooit meer naakt wezen kamperen….
Enfin.
Enchilada’s met kip en groenten recept
Enchilada’s. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Het is snel, makkelijk en je kunt het in grote porties maken. Deze keer maakte ik ze met tomaat, courgette en paprika.

Enchilada's met kip en groenten recept
Ingrediënten
- 6 tortilla's uit een pak of zelf gemaakt. Recept hier
- 3 kipfilets
- 1 ui gesnipperd
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 4 tomaten in blokjes gesneden
- 1 blikje mais uitgelekt
- 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
- 1/2 of meer naar smaak jalopeno peper, fijn gesneden (of gebruik chillivlokken)
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 200 gram geraspte kaas
- scheutje olijfolie
- Voor de saus:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 milliliter water
- 1 bouillonblokje kip
- 1 bakje roomkaas 200 gram
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilets bruin en gaar.
- Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen.
- Bak in dezelfde pan de ui zacht. Voeg eventueel iets olijfolie toe.
- Voeg de rest van de groenten (behalve de mais), knoflook, jalepeno peper, koriander en komijn toe.
- Bak dit alles op half hoog vuur zacht. Laat ook zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Laat de groenten afkoelen.
- Maak ondertussen de saus: Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat dit 2 minuten bakken. Voeg 500 milliliter koud water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer op half hoog vuur tot er een gebonden saus ontstaat. Smelt dan de roomkaas erdoor. Zet weg tot later gebruik.
- Snij de kipfilet in blokjes en meng het met de afgekoelde groenten. Doe het blikje mais erbij en de kaas.
- Verdeel het mengsel over de 6 tortilla’s. En rol de tortilla’s op.
- Leg de gevulde tortilla’s in een ovenschaal.
- Giet de saus over de tortilla’s.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bak de ovenschotel goudbruin en door en door warm. Ongeveer 40 tot 45 minuten.
Geef een reactie