• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Recept cranberry rum kaneel brood

Brood Echt Eten Feestelijk Recepten

Recept cranberry rum kaneel brood

Recept cranberry rum kaneel brood

Drankorgel.
Dat ben ik niet. Maar ik vind het een fantastisch woord. Zo vrolijk. Zo muzikaal.
En dat terwijl het helemaal geen instrument is. Maar daar trek ik me niks van aan. Een orgel is een muziekinstrument. En een drankorgel is een… euh…. Nou, volgelopen muziekinstrument.

Ik heb wel een heel arsenaal aan drank in de kast staan. Om mee te koken. Ja, want drinken doe ik het niet. Ik vind dat een beetje sterke drank je gerecht baksel net even iets meer pit geeft.
Ik hou nu eenmaal van uitgesproken smaken.

Enfin.

Ik wilde een speciaal brood bakken voor onze Paas brunch. En ik had nog een grote doos met cranberry’s in de kast liggen. En er stond nog een fles rum in de kast. Ooit gekocht voor ‘iets’. Ik besloot de cranberry’s te weken in de rum.

Recept cranberry rum kaneel brood

Dit heb ik gebruikt:

  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • 60 milliliter rum (liever geen drank? Neem dan sinaasappelsap)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • rasp van 1 citroen of een halve theelepel citroen essence
  • 400 gram bloem
  • 200 gram lauwe melk (Let op! In gram!)
  • 5 gram gistkorrels
  • 35 gram suiker
  • 1 klein ei
  • 7 gram zout
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel melk om het deeg mee te bestrijken

Zo maak ik het:

  • Let op! Doe dit een dag van te voren! Doe de cranberry’s in een kom en giet de rum erover. Voeg de kaneel, citroensap, kaneel en citroenrasp toe.
  • Maak van de bloem, lauwe melk, gist, suiker, ei, zout en roomboter een zacht deeg. Klik hier voor de beschrijving.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 35 bij 25 centimeter.
  • Verdeel de cranberry’s erover.
  • Rol het deeg op tot een broodje en leg het met de naad naar beneden op een stuk bakpapier.
  • Dek het af en laat het brood nog een half uur narijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Bestrijk het brood met wat melk en zet het in de oven.
  • Bak het brood in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.
  • Bestuif met poedersuiker.

Recept cranberry rum kaneel brood

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept cranberry rum kaneel brood
Gepost op
2014-04-11


2 Reacties

« Enchilada’s met kip en groenten recept
Recept lumper tonijn »

Trackbacks

  1. Paasbrood maken - Een overzicht van Nederlandse foodbloggers! • OngewoonLekker.com schreef:
    27/03/2017 om 16:39

    […] Es factory – Cranberry rum kaneel brood ↓ […]

  2. Cranberry rum kaneel brood - Hap en Tap schreef:
    06/02/2016 om 15:21

    […] Bron: recept van de blog Es’ Factory. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}