• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Sushi maar dan anders

Echt Eten Foodblogswap Hapjes en Snacks Rijst Vis

Sushi maar dan anders

Ok. Ok. Ik liet me gaan….

Voor de Foodblogswap mocht ik koken van het blog van Maura. Iedere keer weer leuk om een blog door te spitten. Ik krijg daar altijd inspiratie van.

Maura heeft een prachtig blog met mooie foto’s. Ik vind haar ‘epic burger’ project leuk! Maar ook voor heel veel andere recepten kun je er terecht.

Na wat zoeken leek het me leuk om de sushibowl te maken. Sushi kan wat mij betreft altijd. Vis ook. En komkommer. En avocado.
Enfin.

Maar toen het eenmaal in die schaal zat vond ik het niet zo’n heel geweldig idee. Ik vond het lastig eten met stokjes. En om er nu een lepel in te zetten en grote brokken rijst naar binnen te lepelen…. Het zullen min Indonesische roots wel zijn geweest die roet in de boel gooiden.

Dus maakt ik het opnieuw. Want het idee van een hapje met het één en dan een hapje met wat anders stond me wel aan. Maar ja, die rijst he?

Dus deed ik het iets anders. Ik maakte blokjes van de rijst en legde de ingrediënten erbij. Zodat je bij ieder blokje rijst iets kunt kiezen.

Ook heb ik de nori om de rijst gewikkeld. Op de eerste plaats omdat ik dat geknisper niet fijn vind. En ook omdat ik dat leuk vond staan. En ja, eerlijk is eerlijk. Met de rest ben ik ook een beetje te enthousiast geworden. Dus de komkommer hóeft niet opgerold te worden. Net zoals de zalm.
Maar nogmaals, ik liet me gaan……

Het recept.
Tsja, dat is er eigenlijk niet. De rijst koken zoals de verpakking aangeeft. Doorroeren met een mengsel van azijn, suiker en wat zout.

Leg erbij wat je zelf lekker vind. Of wat je partner lekker vind wanneer je met zijn tweeën van een grote schaal eet.

Ik had zalm, surimi, viskuit, avocado en komkommer. Ernaast een schaaltje met wasabi en een schaaltje met Japanse sojasaus.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Blauwe bessen cheesecake recept
Recept vleesvervanger zelf maken »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}