Ok. Ok. Ik liet me gaan….
Voor de Foodblogswap mocht ik koken van het blog van Maura. Iedere keer weer leuk om een blog door te spitten. Ik krijg daar altijd inspiratie van.
Maura heeft een prachtig blog met mooie foto’s. Ik vind haar ‘epic burger’ project leuk! Maar ook voor heel veel andere recepten kun je er terecht.
Na wat zoeken leek het me leuk om de sushibowl te maken. Sushi kan wat mij betreft altijd. Vis ook. En komkommer. En avocado.
Enfin.
Maar toen het eenmaal in die schaal zat vond ik het niet zo’n heel geweldig idee. Ik vond het lastig eten met stokjes. En om er nu een lepel in te zetten en grote brokken rijst naar binnen te lepelen…. Het zullen min Indonesische roots wel zijn geweest die roet in de boel gooiden.
Dus maakt ik het opnieuw. Want het idee van een hapje met het één en dan een hapje met wat anders stond me wel aan. Maar ja, die rijst he?
Dus deed ik het iets anders. Ik maakte blokjes van de rijst en legde de ingrediënten erbij. Zodat je bij ieder blokje rijst iets kunt kiezen.
Ook heb ik de nori om de rijst gewikkeld. Op de eerste plaats omdat ik dat geknisper niet fijn vind. En ook omdat ik dat leuk vond staan. En ja, eerlijk is eerlijk. Met de rest ben ik ook een beetje te enthousiast geworden. Dus de komkommer hóeft niet opgerold te worden. Net zoals de zalm.
Maar nogmaals, ik liet me gaan……
Het recept.
Tsja, dat is er eigenlijk niet. De rijst koken zoals de verpakking aangeeft. Doorroeren met een mengsel van azijn, suiker en wat zout.
Leg erbij wat je zelf lekker vind. Of wat je partner lekker vind wanneer je met zijn tweeën van een grote schaal eet.
Ik had zalm, surimi, viskuit, avocado en komkommer. Ernaast een schaaltje met wasabi en een schaaltje met Japanse sojasaus.
Geef een reactie