Toetjes.
Vaak vergeet ik het domweg. Tot groot verdriet van mijn gezin… Ik maak het wel weer goed met bloemkool en kaassaus.
Toch zijn er tijden geweest dat de kinderen niet konden wachten tot ze mochten zeggen of ze de vlaflip geroerd of niet geroerd wilden hebben. En dan konden ze ook nog kiezen tussen geroerd met een vork en geroerd met een lepel.
Waarom?
Dat ben ik vergeten. Alleen de blije gezichten niet.
Aardbeien overleven hier vaak de avond al niet. Dus dat ik dit recept heb kunnen maken mag een wonder heten. Het bordje zelf was leeg voordat ik de camera uit kon zetten.
Vroeger wist in niet wat ik moest denken van balsamico. Kon de smaak ook niet zo waarderen. Daarbij kocht ik waarschijnlijk de ook de allergoedkoopste. En als je dan toch ook die allergoedkoopste hebt kun je hem net zo goed inkoken. En dat is wat ik heb gedaan.
Ik weet alleen niet meer of het nu een goedkope of dure was… Zo ben ik.
Enfin.
Zoetekauwen zullen misschien iets meer suiker willen gebruiken in dit ‘recept’. Laat je gaan, doe wat je moet doen. Maar de combinatie van aardbei, basilicum en balsamico is echt een blijvertje. Een meer volwassen dessert.
Wat overigens niet uitsluit dat de alom vertrouwde en gewaardeerde vlaflip niet meer op tafel komt….
Aardbeien basilicum balsamico dessert recept
Dit heb ik gebruikt (2 pers):
- 500 gram aardbeien, schoongemaakt en ik partjes
- paar basilicumblaadjes, in reepjes gesneden (of geknipt, ik doe dit met een schaar)
- 6 scheppen Griekse yoghurt (de magere of gewone variant)
- 1 eetlepel poedersuiker
- 50 milliliter balsamico azijn, ingekookt tot stroop (In een steelpannetje even aan de kook brengen, zacht vuur laten pruttelen. Ongeveer 2 minuten.)
- Een stuk pure chocolade.
Extra nodig: Een rasp
Zo maak ik het:
- Verdeel de aardbeien over twee borden.
- Strooi er wat basilicum overheen.
- Roer de eetlepel poedersuiker door de Griekse yoghurt.
- Verdeel de yoghurt over de twee borden.
- Druppel wat van de ingekookte balsamico over de aardbeien.
- Rasp er tot slot nog wat chocolade over.
- Serveer direct.
Geef een reactie