• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Indonesische pudding kue lapis recept

Echt Eten Feestelijk Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Indonesische pudding kue lapis recept

55
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Afgelopen tijd maak ik veel mee.
Goede dingen.
Slechte dingen.
Maar vooral veel leuke dingen. En omdat het zo veel is, heb ik besloten om het in kleine stukjes op te delen. Anders worden de verhalen wel heel erg lang. En dat vind ik saai.

U weet natuurlijk al lang dat Simone en ik twee handen op één buik zijn. Wij kunnen nu eenmaal heel goed heel de dag samen zijn. In de keuken. In de Librije. Jurken passen. Eten. Persevenementen afgaan. En winkelen.
Ja, winkelen.

Samen koken is toch wel favoriet. En omdat we het zo vaak doen, heb  ik een laptop vol met allemaal foto’s. Waar ik soms helemaal niet aan toe kom.
Maar nu wel.

Een Indonesische pudding of koek. Het is maar wat je wilt. Het lijkt veel op de spekkoek. Maar deze is net weer even anders. In smaak en in de manier van bereiden. Ik vind het heerlijk. Deed me gelijk weer terugdenken aan mijn kinderjaren.

Maak het eens zelf zou ik zeggen.

Indonesische pudding kue lapis recept

Indonesische pudding kue lapis recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 1/2 theelepel zout
  • 1 liter water
  • 200 gram santen (blok)
  • een paar pandanbladeren (kan eventueel achterwege gelaten worden)
  • 250 gram witte bastersuiker
  • 50 gram tapiocameel (toko)
  • 250 gram rijstmeel
  • 30 milliliter groene pandanpasta
  • beetje olie om de vormen in te vetten

Extra: cakeblik of taartvorm (of meerdere kleintjes), 2 schalen voor het beslag en een (grote) pan waarin gestoomd kan worden

Zo maak ik het:

  • Los de santen op door hem met 1 liter water en een 1/2 theelepel zout in een pan te doen. Verwarm het zachtjes tot alle santen is opgelost. Laat hierin ook de eventuele pandanbladeren in meeverwarmen.
  • Meng ondertussen de basterdsuiker, tapiocameel en rijstmeel in een kom.
  • Haal de pandanbladeren uit de opgeloste santen. Laat het water-santen mengsel afkoelen.
  • Maak van de afgekoelde santen-water mengsel en de basterdsuiker en meel een beslag. Roer goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Verdeel het beslag in twee (0ngeveer) gelijke porties.
  • Voeg aan één deel de pandanpasta toe en roer dit goed door.
  • Breng het water in de stoompan aan de kook.
  • Vet de vorm(en) in met wat olie.
  • Zet de vorm in de stoompan en doe er een klein beetje van het beslag in.
  • Laat de laag 6 tot 7 minuten stomen.
  • Neem nu de andere kleur beslag en doe er een laagje op het vorige laagje. Laat dit ook weer 6 tot 7 minuten stomen.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.
  • Laat de pudding iets afkoelen maar niet te veel. Eenmaal afgekoeld krijg je hem moeilijk uit de vorm.
  • Serveer de kue lapis op kamertemperatuur.

 

Ook lekker:

  • Recept peren amandel cake
    Recept peren amandel cake
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • 10 prachtige Italiaanse design keukens
    10 prachtige Italiaanse design keukens

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Indonesische pudding kue lapis recept
Gepost op
2014-05-24
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
55
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


5 Reacties

« Wat er mis ging in mijn moestuin
Zelf maken praline recept »

Reacties

  1. Es zegt

    03/06/2020 om 13:05

    Ja, dat klopt. Dat is 2 eetlepels.

  2. Gusta zegt

    01/06/2020 om 14:19

    Goedemiddag,

    Een vraagje, 30ml groene pandanpasta, klopt dat?

  3. Es zegt

    07/12/2015 om 17:25

    Wat leuk dat je mij dat laat weten Susan! En ik denk dat de magnetron ook prima kan. Denk wel dat de structuur iets anders zal zijn. Maar aan de smaak zal het niks af doen. Laat je me weten wanneer je het uitgevogeld hebt? 🙂

  4. Susan zegt

    04/12/2015 om 20:02

    Ik had geen stoompan dus probeerde het een beetje au bain marie te stomen (puddingvormpjes op omgekeerde ramekins in laagje kokend water) maar dat was geen succes. Met een restje van het beslag heb ik het net anders aangepakt: vuurvaste mok en in de magnetron ermee! Werkt ook prima. Ik heb het laagjes-effect laten zitten en het geheel iets van 2 minuten op 900 watt gedaan. Ietsje taai geworden. Toch kan ik me voorstellen dat als je het een beetje uitvogelt je prima (en lekker snel) dit in de magnetron kunt klaarmaken 🙂

Trackbacks

  1. Recept Indonesische spekkoek schreef:
    21/02/2017 om 17:56

    […] Simone gekookt alsof ons leven ervan af hing. Dagen later aten we nog steeds pulled pork, coleslaw, kue lapis, vindaloo en natuurlijk spekkoek! En ondanks dat ik niet met een ‘sweet tooth’ geboren […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.