• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Indonesische pudding kue lapis recept

Echt Eten Feestelijk Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Indonesische pudding kue lapis recept

Afgelopen tijd maak ik veel mee.
Goede dingen.
Slechte dingen.
Maar vooral veel leuke dingen. En omdat het zo veel is, heb ik besloten om het in kleine stukjes op te delen. Anders worden de verhalen wel heel erg lang. En dat vind ik saai.

U weet natuurlijk al lang dat Simone en ik twee handen op één buik zijn. Wij kunnen nu eenmaal heel goed heel de dag samen zijn. In de keuken. In de Librije. Jurken passen. Eten. Persevenementen afgaan. En winkelen.
Ja, winkelen.

Samen koken is toch wel favoriet. En omdat we het zo vaak doen, heb  ik een laptop vol met allemaal foto’s. Waar ik soms helemaal niet aan toe kom.
Maar nu wel.

Een Indonesische pudding of koek. Het is maar wat je wilt. Het lijkt veel op de spekkoek. Maar deze is net weer even anders. In smaak en in de manier van bereiden. Ik vind het heerlijk. Deed me gelijk weer terugdenken aan mijn kinderjaren.

Maak het eens zelf zou ik zeggen.

Indonesische pudding kue lapis recept

Indonesische pudding kue lapis recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 1/2 theelepel zout
  • 1 liter water
  • 200 gram santen (blok)
  • een paar pandanbladeren (kan eventueel achterwege gelaten worden)
  • 250 gram witte bastersuiker
  • 50 gram tapiocameel (toko)
  • 250 gram rijstmeel
  • 30 milliliter groene pandanpasta
  • beetje olie om de vormen in te vetten

Extra: cakeblik of taartvorm (of meerdere kleintjes), 2 schalen voor het beslag en een (grote) pan waarin gestoomd kan worden

Zo maak ik het:

  • Los de santen op door hem met 1 liter water en een 1/2 theelepel zout in een pan te doen. Verwarm het zachtjes tot alle santen is opgelost. Laat hierin ook de eventuele pandanbladeren in meeverwarmen.
  • Meng ondertussen de basterdsuiker, tapiocameel en rijstmeel in een kom.
  • Haal de pandanbladeren uit de opgeloste santen. Laat het water-santen mengsel afkoelen.
  • Maak van de afgekoelde santen-water mengsel en de basterdsuiker en meel een beslag. Roer goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Verdeel het beslag in twee (0ngeveer) gelijke porties.
  • Voeg aan één deel de pandanpasta toe en roer dit goed door.
  • Breng het water in de stoompan aan de kook.
  • Vet de vorm(en) in met wat olie.
  • Zet de vorm in de stoompan en doe er een klein beetje van het beslag in.
  • Laat de laag 6 tot 7 minuten stomen.
  • Neem nu de andere kleur beslag en doe er een laagje op het vorige laagje. Laat dit ook weer 6 tot 7 minuten stomen.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.
  • Laat de pudding iets afkoelen maar niet te veel. Eenmaal afgekoeld krijg je hem moeilijk uit de vorm.
  • Serveer de kue lapis op kamertemperatuur.

 

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Indonesische pudding kue lapis recept
Gepost op
2014-05-24
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)


5 Reacties

« Wat er mis ging in mijn moestuin
Zelf maken praline recept »

Reacties

  1. Es zegt

    03/06/2020 om 13:05

    Ja, dat klopt. Dat is 2 eetlepels.

  2. Gusta zegt

    01/06/2020 om 14:19

    Goedemiddag,

    Een vraagje, 30ml groene pandanpasta, klopt dat?

  3. Es zegt

    07/12/2015 om 17:25

    Wat leuk dat je mij dat laat weten Susan! En ik denk dat de magnetron ook prima kan. Denk wel dat de structuur iets anders zal zijn. Maar aan de smaak zal het niks af doen. Laat je me weten wanneer je het uitgevogeld hebt? 🙂

  4. Susan zegt

    04/12/2015 om 20:02

    Ik had geen stoompan dus probeerde het een beetje au bain marie te stomen (puddingvormpjes op omgekeerde ramekins in laagje kokend water) maar dat was geen succes. Met een restje van het beslag heb ik het net anders aangepakt: vuurvaste mok en in de magnetron ermee! Werkt ook prima. Ik heb het laagjes-effect laten zitten en het geheel iets van 2 minuten op 900 watt gedaan. Ietsje taai geworden. Toch kan ik me voorstellen dat als je het een beetje uitvogelt je prima (en lekker snel) dit in de magnetron kunt klaarmaken 🙂

Trackbacks

  1. Recept Indonesische spekkoek schreef:
    21/02/2017 om 17:56

    […] Simone gekookt alsof ons leven ervan af hing. Dagen later aten we nog steeds pulled pork, coleslaw, kue lapis, vindaloo en natuurlijk spekkoek! En ondanks dat ik niet met een ‘sweet tooth’ geboren […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}