• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Echt Eten Recepten Salades Vis Wereldgerechten

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

45
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Mail. Van Louise. (Ze is even op blogvakantie, maar kijk gerust rond op haar blog)
Of ik misschien zin had om op de Taste of Amsterdam te komen koken… Voor MSC, een keurmerk voor duurzame visserij.

Zin?
Extatisch! Vereerd!
Natuurlijk wil ik dat! Al had ik kruipend het Amstelpark moeten bereiken!
Ok, dat is dan misschien even wat overdreven. Maar u begrijpt wat ik bedoel.

Na wat heen en weer mails en een Google Hangout (waar ik het bestaan niet eens van wist) stond uw eigenste blogger dus zaterdag 17 mei 2014 te koken op de Taste of Amsterdam.
Ik stuiter nog na. Wat een leuke dag was het.

Nu is dat ‘koken’ deze keer net even anders. De vis wordt niet gegaard met behulp van hitte, maar met zuur. Denk aan de gravad lax uit Zweden. Alleen komt dit uit Peru en omliggende landen.

Snij de vis heel fijn en hij is gaar binnen een half uur. Veel mensen te eten? Neem een grote moot, leg hem in de ochtend in het zuur en ‘s avonds kun je hem gebruiken. Heel handig.

Mensen vonden het heerlijk. En mijn hart dat vooral slaat door de liefde (van gezin en eten) barstte bijna uit mijn borstkas. Zoveel mensen die genoten van jouw gerecht.
Ik stuiter nog even door….

Enfin.

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram visfilet van stevige witvis. Zoals zeebaars, heek, schar, heilbot of kabeljauw. Ik gebruikte deze keer dus kabeljauw
  • 1 rode peper
  • 6 limoenen
  • 2 tomaten (pommodoro of andere smaakvolle tomaat)
  • 1 sinaasappel
  • 1 groene paprika
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ krop frisĂ©e (sla soort)
  • 100 gram waterkers of andere sla met ronde blaadjes
  • ½ venkel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Snij de vis in dunne reepjes en leg die in de glazen schaal. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Pers de limoenen uit en schenk het sap over de reepjes vis
  • Snij de tomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de peper in heel dunne halve ringen
  • Maak de paprika schoon, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijdt hem in kleine blokjes
  • Haal met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit
  • Haal de groene uiteinden van de venkel en hak die fijn
  • Schaaf de venkel op de mandoline in heel dunne plakjes.
  • Was de sla en waterkers en droog hem in de sla droger
  • Was de koriander en haal de blaadjes van de stelen
  • Haal de vis uit het limoensap. Dit moet minimaal een half uur staan maar maximaal 3 uren. Anders gaart de vis te veel door en wordt het pap….
  • Meng de olijfolie met 2 of 3 eetlepels van het limoensap. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla en waterkers over 4 borden. Leg wat sinaasappelpartjes erop.
  • Leg wat stukjes vis op de salade
  • Verdeel de tomatenblokjes, rode peper ringetjes, paprika en venkel op de borden.
  • Leg de rest van de vis erbij
  • Bestrooi met de koriander en groen van de venkel
  • Schep er wat van de dressing over
  • Serveer direct

Ook lekker:

  • Milde gele curry met kabeljauw recept
    Milde gele curry met kabeljauw recept
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
    Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard
Gepost op
2014-05-20
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
45
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


3 Reacties

« Rijntjes sinaasappelgelei recept
Wat er mis ging in mijn moestuin »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.