• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Echt Eten Recepten Salades Vis Wereldgerechten

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Mail. Van Louise. (Ze is even op blogvakantie, maar kijk gerust rond op haar blog)
Of ik misschien zin had om op de Taste of Amsterdam te komen koken… Voor MSC, een keurmerk voor duurzame visserij.

Zin?
Extatisch! Vereerd!
Natuurlijk wil ik dat! Al had ik kruipend het Amstelpark moeten bereiken!
Ok, dat is dan misschien even wat overdreven. Maar u begrijpt wat ik bedoel.

Na wat heen en weer mails en een Google Hangout (waar ik het bestaan niet eens van wist) stond uw eigenste blogger dus zaterdag 17 mei 2014 te koken op de Taste of Amsterdam.
Ik stuiter nog na. Wat een leuke dag was het.

Nu is dat ‘koken’ deze keer net even anders. De vis wordt niet gegaard met behulp van hitte, maar met zuur. Denk aan de gravad lax uit Zweden. Alleen komt dit uit Peru en omliggende landen.

Snij de vis heel fijn en hij is gaar binnen een half uur. Veel mensen te eten? Neem een grote moot, leg hem in de ochtend in het zuur en ’s avonds kun je hem gebruiken. Heel handig.

Mensen vonden het heerlijk. En mijn hart dat vooral slaat door de liefde (van gezin en eten) barstte bijna uit mijn borstkas. Zoveel mensen die genoten van jouw gerecht.
Ik stuiter nog even door….

Enfin.

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Recept ceviche met kabeljauw in zuur gegaard

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram visfilet van stevige witvis. Zoals zeebaars, heek, schar, heilbot of kabeljauw. Ik gebruikte deze keer dus kabeljauw
  • 1 rode peper
  • 6 limoenen
  • 2 tomaten (pommodoro of andere smaakvolle tomaat)
  • 1 sinaasappel
  • 1 groene paprika
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ krop frisée (sla soort)
  • 100 gram waterkers of andere sla met ronde blaadjes
  • ½ venkel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Snij de vis in dunne reepjes en leg die in de glazen schaal. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Pers de limoenen uit en schenk het sap over de reepjes vis
  • Snij de tomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de peper in heel dunne halve ringen
  • Maak de paprika schoon, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijdt hem in kleine blokjes
  • Haal met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit
  • Haal de groene uiteinden van de venkel en hak die fijn
  • Schaaf de venkel op de mandoline in heel dunne plakjes.
  • Was de sla en waterkers en droog hem in de sla droger
  • Was de koriander en haal de blaadjes van de stelen
  • Haal de vis uit het limoensap. Dit moet minimaal een half uur staan maar maximaal 3 uren. Anders gaart de vis te veel door en wordt het pap….
  • Meng de olijfolie met 2 of 3 eetlepels van het limoensap. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla en waterkers over 4 borden. Leg wat sinaasappelpartjes erop.
  • Leg wat stukjes vis op de salade
  • Verdeel de tomatenblokjes, rode peper ringetjes, paprika en venkel op de borden.
  • Leg de rest van de vis erbij
  • Bestrooi met de koriander en groen van de venkel
  • Schep er wat van de dressing over
  • Serveer direct

Ook lekker:

  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Rijntjes sinaasappelgelei recept
Wat er mis ging in mijn moestuin »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}