• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun

Echt Eten Foodblogswap Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun

Foodbloggers swappen wat af. Deze keer kreeg ik voor de Foodblogswap het blog van Door. ‘DoorEten’.
Ik vind hem geweldig gevonden.

Door houdt natuurlijk van eten. Is interieurontwerper, maar volgde haar hart en koos toch voor eten.

Het was best lastig om iets te vinden. Niet omdat er niks stond. Maar juist omdat er zoveel was dat ik wel wilde maken. Maar één recept intrigeerde me. Gulab Jamun.
Mateloos interessant.

Vooral het verhaal was zo herkenbaar voor me. In de toko rondstruinen en een pakje meenemen omdat je het gewoon wilt maken. En dan blijkt het pakje al zolang in de toko te liggen, dat het de geur van de toko heeft aangenomen…..
Bummer.

Wat ging er weer eens anders bij mij?

  • Ik had 10 gram te weinig melkpoeder. En het was volle melkpoeder, geen magere. Ik heb dus 10 gram meer bloem gebruikt.
  • Ineens had ik geen zin in rozenwater erin. Ik had natuurlijk wat research gedaan en vond de saffraan kardemom lekkerder.
  • Mijn balletjes waren nogal aan de donkere kant. Maar op internet zag ik meer van die donker gekleurde. Eenmaal wat langer in de siroop worden ze weer iets lichter. Maar toen had ik mijn camera al opgeborgen….

Hoe smaakten ze? Lekker! De kinderen waren er dol op. Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar vond ze wel lekker.

Enfin.

Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun

Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun

Dit heb ik gebruikt:

  • 170 gram melkpoeder
  • 50 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 250 milliliter melk
  • 1 theelepel kaneel

Voor de siroop:

  • 300 milliliter water
  • 150 gram suiker
  • 6 peulen kardemom, gekneusd
  • paar draden saffraan

Extra: zonnebloemolie om in te frituren.

Zo maak ik het:

  • Maak van de melkpoeder, bloem, bakpoeder, melk en kaneel een zacht deeg.
  • Draai er balletjes van ongeveer zo groot als een walnoot. Zorg dat de buitenkant glad is en geen barstjes heeft. Leg ze even onder folie weg.
  • Maak nu de suiker siroop. Verwarm in een pan het water met de suiker, kardemom en saffraan. Laat het aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Laat het 5 minuten op zacht vuur pruttelen. Draai dan het vuur uit.
  • Verhit de zonnebloemolie.
  • Frituur de balletjes op niet al te hoog vuur in 3 tot 4 minuten bruin en gaar.
  • Leg de balletjes in de siroop en laat ze daarin liggen. De siroop zal volledig opgenomen worden.

 

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Zelf maken praline recept
Aardbeien basilicum balsamico dessert recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}