Foodbloggers swappen wat af. Deze keer kreeg ik voor de Foodblogswap het blog van Door. ‘DoorEten’.
Ik vind hem geweldig gevonden.
Door houdt natuurlijk van eten. Is interieurontwerper, maar volgde haar hart en koos toch voor eten.
Het was best lastig om iets te vinden. Niet omdat er niks stond. Maar juist omdat er zoveel was dat ik wel wilde maken. Maar één recept intrigeerde me. Gulab Jamun.
Mateloos interessant.
Vooral het verhaal was zo herkenbaar voor me. In de toko rondstruinen en een pakje meenemen omdat je het gewoon wilt maken. En dan blijkt het pakje al zolang in de toko te liggen, dat het de geur van de toko heeft aangenomen…..
Bummer.
Wat ging er weer eens anders bij mij?
- Ik had 10 gram te weinig melkpoeder. En het was volle melkpoeder, geen magere. Ik heb dus 10 gram meer bloem gebruikt.
- Ineens had ik geen zin in rozenwater erin. Ik had natuurlijk wat research gedaan en vond de saffraan kardemom lekkerder.
- Mijn balletjes waren nogal aan de donkere kant. Maar op internet zag ik meer van die donker gekleurde. Eenmaal wat langer in de siroop worden ze weer iets lichter. Maar toen had ik mijn camera al opgeborgen….
Hoe smaakten ze? Lekker! De kinderen waren er dol op. Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar vond ze wel lekker.
Enfin.
Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun
Dit heb ik gebruikt:
- 170 gram melkpoeder
- 50 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 250 milliliter melk
- 1 theelepel kaneel
Voor de siroop:
- 300 milliliter water
- 150 gram suiker
- 6 peulen kardemom, gekneusd
- paar draden saffraan
Extra: zonnebloemolie om in te frituren.
Zo maak ik het:
- Maak van de melkpoeder, bloem, bakpoeder, melk en kaneel een zacht deeg.
- Draai er balletjes van ongeveer zo groot als een walnoot. Zorg dat de buitenkant glad is en geen barstjes heeft. Leg ze even onder folie weg.
- Maak nu de suiker siroop. Verwarm in een pan het water met de suiker, kardemom en saffraan. Laat het aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Laat het 5 minuten op zacht vuur pruttelen. Draai dan het vuur uit.
- Verhit de zonnebloemolie.
- Frituur de balletjes op niet al te hoog vuur in 3 tot 4 minuten bruin en gaar.
- Leg de balletjes in de siroop en laat ze daarin liggen. De siroop zal volledig opgenomen worden.
Geef een reactie