• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zelf maken praline recept

Echt Eten Recepten Voorraad maken Zoet, zoeter, zoetst

Zelf maken praline recept

Begin dit jaar deed ik echt één van de ‘vetste’ dingen ‘evah’. Ik kreeg een uitnodiging voor een galafeest in de Librije.
Ja, dat leest u goed. DĂ© Librije.

Een galafeest nog wel. Van AF&BM. Suzanne Zwaan is daar de voorzitter. Dat is leuk, maar nog leuker, het is echt een heel sprankelende vrouw. En nee, ze heeft geen blog…

De dresscode was ‘black tie’. Ja, uw eigenste blogger heeft in een jurk rondgelopen. En zo ook Simone. Want partnerlief wilde perse geen pak aan…

Dus waren wij weken van te voren al bezig om onze jurk uit te kiezen. Een heel geweldig middag waar we vooral veel lol hebben gehad. Het gezicht van Simone toen we onze tassen ‘uitgereikt’ kregen was ontbetaalbaar!
Beteuterd.
En ze kon er nog net uitbrengen dat daar zelfs haar kleinste lens niet in paste. Nee, het tasje was zo groot dat nĂ©t aan haar iPhone in paste… Wat een teleurstelling voor zo’n gepassioneerde food fotografe als haar. (Maar stiekem wel hilarisch….)

Na een aantal uren waren we klaar met kiezen. Simone een paarse jurk. Of aubergine, daar verschilden onze meningen over. Ik een champagne kleurige jurk. Met een omslagdoek. En ook een minitasje.

Later meer over ons avontuur.

Voor nu: praline. Hazelnoten in karamel fijn gemalen in het hakbakje van de staafmixer.
.

Er is eigenlijk niets lekker dan dat. Zoet met het notige van de hazelnoten. En je kunt het voor zoveel dingen gebruiken. Als vulling voor chocolade. Roer het door de eiwitten van de meringue. Of door de slagroom. Bestrooi ijs ermee. En nog wel honderduizend andere dingen.
Praline kun je in een luchtdichte trommel lang bewaren.

Zelf maken praline recept

Zelf maken praline recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel water

Extra: bakpapier, ovenschaal en een hakbakje (van de staafmixer bijvoorbeeld)

Zo maak ik het:

  • Leg het stuk bakpapier in de ovenschaal.
  • Verwarm de suiker met het water in een pan met dikke bodem.
  • Laat de suiker smelten en goudbruin kleuren. Niet roeren! Wel een beetje met de pan bewegen.
  • Zodra de suiker een mooie goudbruine karamelkleur heeft gekregen het vuur uitzetten.
  • Nu vlug de hazelnoten erdoor roeren. Pas op! Heet!!
  • Schenk de karamel met de hazelnoten in de klaarstaande schaal.
  • Laat afkoelen.
  • Breek de karamel in stukken en verpulver het met de messen van het hakbakje.
  • Gebruik de praline naar wens.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Zelf maken praline recept
Gepost op
2014-05-26
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)


Reageer

« Indonesische pudding kue lapis recept
Recept melkballetjes uit India Gulab Jamun »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}