Lef.
Dat heb ik. Want ik weet namelijk helemaal niet of ‘mijn’ roti wel zo Surinaams is.
Dus bij deze alvast mijn excuses.
Zo.
Dan kan ik nu vertellen hoe ik mijn roti maak. Want ik vind het heerlijk. En kan in de zomer en in de winter. Kijk, dat vind ik nu weer niet van ‘onze Nederlandse’ erwtensoep.
Ik vind dat je dit met je handen mag eten. Dat hoort nu eenmaal zo. Ik gebruik gewoon de roti plaat als een soort van lepel.
En alles in één pan. Dat scheelt ook weer afwas.
Enfin.
Zelf maken Surinaamse roti recept

Zelf maken Surinaamse roti recept

Zelf maken Surinaamse roti recept
Ingrediënten
- 1 kip in 8 stukken (vraag je slager als je dit moeilijk vindt. Of koop kipstukken)
- 2 grote uien grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 2 eetlepels goede kerrie poeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1/2 tot 1 madam jeanette peper met of zonder zaad, heel fijn gesneden
- 6 middelgrote aardappelen geschild en in parten
- 3 koppen water eventueel iets meer
- 4 gekookte eieren gepeld
- 500 gram sperziebonen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- eventueel nog iets zout en peper
Instructies
- Neem een grote pan en verwarm daar de zonnebloemolie in.
- Bak hierin de kip rondom bruin. Het hoeft alleen maar bruin te worden, niet gaar.
- Neem de kip uit de pan en leg hem op een bord.
- Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin.
- Voeg de kerrie poeder, gemalen komijn en koriander toe en bak dit 2 minuten mee.
- Leg de kip weer terug in de pan en doe de bouillonblokjes, aardappel, madam jeanette en water erbij. De aardappelen moeten net onder staan.
- Laat alles aan de kook komen en zet het vuur zacht. Leg een deksel op de pan.
- Roer af en toe alles om.
- De kip is in ongeveer 40 minuten gaar.
- Voeg in de laatste 10 minuten de gekookte eieren en sperziebonen toe.
- Serveer warm met rijst of roti platen. En voor de liefhebber sambal.
Nutrition
Alle boodschappen direct in je mandje bij de AH.nl? Klik op de onderstaande button:
%CODEAH%
Disclaimer: De AH.nl button is een affiliate link.
Hi Ashna,
Je hebt helemaal gelijk. Volgens mij benoem ik het in de post ook.
De platen staan nog steeds op mijn to-do lijst.
Evengoed dank voor je reactie.
Groetjes,
Es
maar ik mis in de hele post wel het recept van een Surinaamse roti…oftewel zoals Nederlanders het noemen..de rotiplaat.
beetje misleidende titel v deze post vind ik.
Roti hoef je nl niet perse met kouseband,kip en aardappel in kerrie t eten…..en omgekeerd hoef j het recept wat jij gedeeld hebt ook niet perse met roti t eten…wij aten er meestal gewoon rijst bij…