• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Coxinha Braziliaans kip snack recept

Echt Eten Feestelijk Gevogelte Hapjes en Snacks Kerstrecepten Wereldgerechten

Coxinha Braziliaans kip snack recept

Brazilianen. Congolezen. Portugezen.
Eén pot nat. Gezellige pot nat, dat wel

Waarom ik dat weet? Omdat de meeste feesten die we vieren bol staan van voorgaande mensen. Partnerlief van paps is namelijk een Braziliaan. En die Portugezen hebben het maar druk gehad om al die kolonieen te veroveren. En zo komt het dat wij onder het genot van caipirinha, samba muziek en dans onze feesten vieren.

De Braziliaanse keuken is mij dan ook niet vreemd. Het is een echte ‘arme’ keuken. Alles wordt gebruikt. En dat vind ik weer enig.

Coxinha’s lijken op kippenpootjes. Je kunt ze maken met een kipbotje erin. Of met een sateprikker. Je kunt dat ook helemaal weg laten. Ik vond het leuk om er een botje in te steken. Maar dat is niet nodig.

Volledig heten ze ‘Coxinha de galinha’. Wat zoveel betekend als: Kip drumstick.

Coxinha Braziliaans kip snack recept

Coxinha Braziliaans kip snack recept

Dit heb ik gebruikt (16 stuks):

  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 500 milliliter water
  • 135 gram bloem
  • 1 kippenbout
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1/2 rode peper, heel fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, door de pers
  • 50 gram roomkaas (Of ieder andere kaas die je nog hebt liggen. Zoals ik al zei: het is een keuken waarin alle restjes worden gebruikt)
  • beetje peper en zout
  • schaaltje met bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • schaal met paneermeel (ik heb een ‘oude’ halve ciabatta fijn gemalen, maar ieder soort paneermeel is goed)

Extra nodig: bloem om te bestuiven, olie om in te frituren

Zo maak ik het:

  • Kook de kippenbout in ongeveer 40 minuten gaar in 500 milliliter water met het bouillonblokje.
  • Haal de kip uit de bouillon en laat hem afkoelen.
  • Meet hoeveel bouillon er nog over is. Je hebt 350 milliliter nodig. Vul zo nodig aan met water of giet een deel weg.
  • Zet de bouillon terug op het vuur en strooi er de bloem bij.
  • Roer nu met en pollepel totdat de bouillon met de bloem als een deegbal loskomt van de pan. Roer goed. Eventuele klontjes met de pollepel plat drukken.
  • Haal de deegbal uit de pan en wikkel hem in vershoudfolie die ingesmeerd is met wat olie.
  • Ontdoe de kip van de botjes.
  • Hak het kippenvlees heel fijn. Ja, met het vel.
  • Meng de kip met de ui, rode peper, knoflook en roomkaas. Proef even en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Laat het kipmengsel goed koud worden.
  • Verdeel het deeg in 16 balletjes. Ze wegen ongeveer 28 gram per stuk.
  • Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Rol ze nu één voor één uit en vul ze met een theelepel van het kipmengsel.
  • Vouw nu het deeg op tot een kegelvorm. Ze moeten lijken op een kippenpootje.
  • Leg ze op een bakblik. (Ik leg bakpapier op het bakblik en bestuif het met bloem, tegen het plakken.)
  • Haal nu de coxinha’s door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de paneermeel.
  • Laat ze in de koelkast opstijven of vries ze in voor later.
  • Bak de coxinha’s in olie op 180 graden Celsius goudbruin en door en door warm. Ongeveer 3 tot 5 minuten.
  • Serveer ze met chilisaus.

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept naan burger kip en oregano
Recept broccoli noedels met omelet en pindakaas »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}