Ergens, ver weg, ligt nog een oude cheque van Google Adsense. Ik denk van elf of twaalf jaren geleden. Zegge en schrijven: Honderd dollar, $ 100, 00.
Op dat moment één van de weinig manieren om iets bij te verdienen met je blog.
Uw eigenste blogger was extatisch!
Dus.
Waarom hij er nog ligt?
Nou het kostte me € 110, 00 om hem te verzilveren…. Ja, dat heb ik weer…
Hoe anders het de afgelopen jaren is geworden. Bedrijven en bureaus zijn gewoon blij als je ‘iets’ mogen opsturen. En leuke dingen.
Meestal.
Mij hoort u niet zeuren. Waar ik eerder een vermogen uit gaf om iets nieuws te kopen om te eten, krijg ik het nu thuis gestuurd. Maar toch, die cheque doet nog steeds een beetje zeer….
Enfin.
Deze keer een pakket van de Lidl. Nu kom ik graag en regelmatig bij de Lidl. Kijkt u hier maar: Een lijst met alle post waarin ik ze benoem. Maar deze keer hadden ze iets nieuws: Aziatische weken. Ze zijn alweer voorbij, maar dat terzijde.
Ik vond de noedels echt lekker. Dus toen ik ze had gebruikt ging ik terug naar de Lidl. Om er vervolgens achter te komen dat alle noedels uitverkocht waren. Ja, dat heb ik weer…..
Gisteren nog snel even boodschappen daar gedaan. En wat stond er? Een heel nieuwe pilaar met noedels! Jeuj! Dus bij deze het recept. In plaats van satesaus, waar partnerlief zo dol op is. Gebruikte ik de pindakaas een anders.
Probeer het! Het is echt de moeite waard.
Recept broccoli noedels met omelet en pindakaas
Dit heb ik gebruikt (4 pers):
- 4 eieren
- snuf witte peper en zout
- 4 eetlepels melk
- 2 kipfilets of 3 kipdij zonder bot, in kleine stukjes gesneden (ik leg kipfilet van te voren in een badje zoals hier, het hoeft niet)
- 250 gram noedels
- 750 gram broccoli, schoongemaakt en in roosjes. Ik schil de steel en snij die ook in stukjes, weggooien is zonde
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, door de pers
- 1/2 rode peper, fijn gehakt
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 volle eetlepel pindakaas
- olie om in te bakken
Zo maak ik het:
- Klop de eieren met de witte peper, zout en melk door elkaar.
- Bak van de geklutste eieren een omelet, snij hem in reepjes en zet deze even weg.
- Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, meng er een scheutje olie door en zet weg tot later gebruik.
- Zet een grote pan met wat olie op hoog vuur. Bak de kipfilet of kipdij stukjes gaar. Schep ze uit de pan tot later gebruik.
- Doe weer een scheutje olie in de grote pan en fruit de ui met de knoflook glazig.
- Leg de broccoli in de pan en doe er een scheutje (+/- 100 milliliter) water bij. Laat de broccoli garen in het bodempje water. Maar niet tot snot koken. Just saying…
- Zodra de broccoli bijna gaar is: meng de vissaus, oestersaus, citroensap en pindakaas in de pan. Meng dit door het beetje water. (Er moet een klein beetje water overblijven. Niet een hele plas.)
- Strooi de gehakte peper over de broccoli.
- Zet het vuur hoog en doe de kip en de noedels ook in de pan.
- Schep nu alles voorzichtig om tot alles door en door gaar is.
- Voeg op het laatst de omelet reepjes erdoor.
- Serveer direct.
Geef een reactie