Er wordt wat af-gekookt in allerlei Foodbloggers groepen.
Deze keer was het weer eens tijd voor de Foodblogswap. Ik kreeg het blog van Diane aangewezen, Cuisine de Clementine. Vernoemd naar haar (Franse) oma.
Leuke recepten, maar wel veel recepten die mijn geliefde gezin niet zo snel als een volwaardige maaltijd zouden beschouwen. Ja, ik kan het ook niet helpen. Hollandse pot. Daar lopen ze warm voor.
‘AVG’. Aardappel. Vlees. Groenten.
Ik zag mezelf al aan tafel zitten en verkondigen dat we ‘detox bonen’ zouden eten. Of geitenkaas. Of géén boterham als ontbijt.
Ze zouden me onterven en dagenlang niet tegen me spreken.
Dus maakt ik iets dat ik wel lekker vind. En dat prima als lunch kan. Maar ook lekker bij de BBQ. Of ’s avonds bij een glas wijn. Of twee…
Enfin.
Hieronder het recept dat ik heb gekozen:
Recept doperwten feta munt spread voor crostini
Dit heb ik gebruikt:
- 150 gram diepvries doperwten (2 minuten in kokend, gezouten water gelegd. Daarna in zeef afgieten en spoelen met koud water)
- 100 gram feta
- 5 blaadjes munt, fijn gesneden
- wat vers gemalen zwarte peper
- 1/2 limoen (voor het sap)
- een paar plakken brood
- scheutje olijfolie
- 1 teen knoflook
Zo maak ik het:
- Prak met een vork de doperwten, feta en munt door elkaar. Je kunt het zo fijn of zo grof laten als je wilt. Eventueel doe je het in de blender.
- Breng op smaak met wat vers gemalen peper en limoensap.
- Zet de spread in de koelkast en laat koud worden.
- Besprenkel de plakken brood aan beide kanten met olijfolie en leg ze in een hete grillpan. Of rooster ze in een broodrooster.
- Schraap met de teen knoflook even over de geroosterde plakken brood. Zodat het een vleugje knoflook mee krijgt.
- Serveer de spread met de crostini’s.
Het was weer leuk de FBS.
Oh jammer, ik was nieuwsgierig 🙂
Oh. Snap het! Nee. Blog is uit de lucht. Denk ik!
Wat bedoel je?
Cuisine de Clementine, bestaat kennelijk niet meer?