• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept doperwten feta munt spread voor crostini

Echt Eten Feestelijk Foodblogswap Groenten Hapjes en Snacks Kaas Kerstrecepten Lunch

Recept doperwten feta munt spread voor crostini

Er wordt wat af-gekookt in allerlei Foodbloggers groepen.
Deze keer was het weer eens tijd voor de Foodblogswap. Ik kreeg het blog van Diane aangewezen, Cuisine de Clementine. Vernoemd naar haar (Franse) oma.

Leuke recepten, maar wel veel recepten die mijn geliefde gezin niet zo snel als een volwaardige maaltijd zouden beschouwen. Ja, ik kan het ook niet helpen. Hollandse pot. Daar lopen ze warm voor.
‘AVG’. Aardappel. Vlees. Groenten.

Ik zag mezelf al aan tafel zitten en verkondigen dat we ‘detox bonen’ zouden eten. Of geitenkaas. Of géén boterham als ontbijt.
Ze zouden me onterven en dagenlang niet tegen me spreken.
Dus maakt ik iets dat ik wel lekker vind. En dat prima als lunch kan. Maar ook lekker bij de BBQ. Of  ’s avonds bij een glas wijn. Of twee…

Enfin.

Hieronder het recept dat ik heb gekozen:

Recept doperwten feta munt spread voor crostini

Recept doperwten feta munt spread voor crostini

Dit heb ik gebruikt:

  • 150 gram diepvries doperwten (2 minuten in kokend, gezouten water gelegd. Daarna in zeef afgieten en spoelen met koud water)
  • 100 gram feta
  • 5 blaadjes munt, fijn gesneden
  • wat vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 limoen (voor het sap)
  • een paar plakken brood
  • scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook

Zo maak ik het:

  • Prak met een vork de doperwten, feta en munt door elkaar. Je kunt het zo fijn of zo grof laten als je wilt. Eventueel doe je het in de blender.
  • Breng op smaak met wat vers gemalen peper en limoensap.
  • Zet de spread in de koelkast en laat koud worden.
  • Besprenkel de plakken brood aan beide kanten met olijfolie en leg ze in een hete grillpan. Of rooster ze in een broodrooster.
  • Schraap met de teen knoflook even over de geroosterde plakken brood. Zodat het een vleugje knoflook mee krijgt.
  • Serveer de spread met de crostini’s.

Het was weer leuk de FBS.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept doperwten feta munt spread voor crostini
Gepost op
2014-06-27


4 Reacties

« Het eerste vaatje haring 2014
Braziliaanse cocktail Caipirinha zelf maken »

Reacties

  1. Ellen zegt

    11/02/2016 om 21:56

    Oh jammer, ik was nieuwsgierig 🙂

  2. Es zegt

    11/02/2016 om 20:23

    Oh. Snap het! Nee. Blog is uit de lucht. Denk ik!

  3. Es zegt

    11/02/2016 om 20:22

    Wat bedoel je?

  4. Ellen zegt

    11/02/2016 om 20:14

    Cuisine de Clementine, bestaat kennelijk niet meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}