Masterchef.
Ik kan daar niet genoeg van kijken. Iedere herhaling zit ik als een kleuter voor de TV.
Als een soort van grote kleuter die teletubbies kijkt. “Nog een keer! Nog een keer!”
Kiezen tussen wat ik de leukste opdrachten vind, kan ik niet.
Eliminatie rondes.
Iets nakoken.
Blind proeven.
Black box.
Allemaal even leuk. Ook in de herhaling.
Soms zit ik zelf met zweethanden te kijken. Die klok tik genadeloos door. In mijn gedachten zie ik kandidaten al met lege borden hun handen in de lucht steken.
Te laat. De klok was eerder.
Ja, ook in de herhaling zit ik met dezelfde zweethanden.
Zo ben ik. Teletubbie 2.0
Enfin.
Afgelopen weekend had ik een enorme drang om mijn rookoven uit het stof te halen en ‘iets’ te roken. Het werden spareribs van de BBQ Gerookte spareribs zijn echt veel lekkerder. En wanneer je deze hebt geproefd bestel je ze nooit meer.
Zelf gerookte BBQ spareribs maken recept


Zelf gerookte BBQ spareribs maken recept
Equipment
- Rookoven (of pan, met rekje, waarin gerookt kan worden)
- Kwast
- BBQ
Ingrediënten
- 4 spareribs
- zout
- 2 handen rookmot ik heb Jack Daniels snippers gebruikt, maar iedere mot is prima
- 150 milliliter barbecue saus
- 100 milliliter zoete chilisaus
- scheutje tabasco of andere hete saus naar smaak
Instructies
- Bestrooi de spareribs met zout en leg ze in een schaal. Snij ze eventueel kleiner zodat ze in de rookoven of pan passen.
- Zet de BBQ aan op de laagste stand.
- Bereidt de rookoven voor. Leg het mot erin en zet de rekken erop.
- Zet de rookoven op de BBQ en leg de spareribs erin. (Ik moest dit in 2 keer doen)
- Sluit de rookoven en laat de spareribs 45 tot 60 minuten roken.
- Meng ondertussen de barbecuesaus met de chilisaus en tabasco.
- Haal de rookoven van de BBQ.
- Bak nu de spareribs op een niet al te hete BBQ gaar en bruin, 30 tot 40 minuten.
- Bestrijk ze om de zoveel tijd met de barbecue-chilisaus.
[…] Zondag: Gerookte spareribs, salade en frietjes […]