Allergisch. Ik ben het wel eens. Voor mensen die onaardig zijn. Oneerlijke mensen.
En soms gewoon, omdat mijn hormonen dat nu eenmaal vinden.
Een allergie voor voedsel heb ik gelukkig niet. En toch zijn er mensen genoeg die er wel mee te maken hebben. Lactose intolerantie is er bijvoorbeeld één van.
En omdat ik af en toe daar ook aan wil denken vond ik het leuk om 10 (Tien!!) mensen een pakket te mogen geven met deze vervangers van melk.
Rice Dream. Smaken: Rice Dream, Coconut Dream, Nut Dream en Almond Dream.
En nee, u hoeft niet perse allergisch te zijn voor lactose.
Hoe?
Plaats een reactie hieronder. Of (maar mag ook én) laat een berichtje achter op mijn Facebook Pagina. Als u wilt mag u iemand anders taggen die het pakket ook wil ontvangen. (En nee, ‘leuk vinden’ hoeft niet, maar mag altijd.)
Zondag 13 juli 2014 maak ik de winnaars bekend. (Zorgt u ervoor dat ik u kan bereiken?)
En nog even over dit recept. Ik bedacht met dat hazelnoten en bloemkool een bekende combinatie zijn. Het maakt de soep iets nootachtig. Vaak doe ik kaas door deze soep, maar dat leek me in het kader van lactose intolerantie nu niet een heel goed idee….
Bloemkoolsoep met notenmelk en weg-geefactie Rice Dream

Bloemkoolsoep met notenmelk en weg-geefactie Rice Dream
Dit heb ik gebruikt:
- 1 grote bloemkool, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 stelen bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 grote of 2 medium aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 1 kleine ui, schoongemaakt en gesnipperd
- 750 milliliter ‘Nut Dream’, de notenvariant van melk
- 500 milliliter bouillon (zelf gemaakt of van een blokje)
- 25 gram bloem gemengd in een beetje water
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- croutons, zelf gemaakt of gekocht
Extra nodig: Staafmixer of roerzeef
Zo maak ik het:
- Verwarm de 4 eetlepels olijfolie in een pan op niet al te hoog vuur.
- Fruit hierin de bleekselderij en ui in tot de ui en bleekselderij zacht zijn.
- Voeg nu de bloemkool, aardappelen, ‘Nut Dream’ en bouillon toe.
- Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat de bloemkool gaar worden. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Giet de bloem (gemengd in wat water) toe.
- Zet de staafmixer erin en pureer de soep. (Of draai hem door de roerzeef).
- Breng de soep weer aan de kook tot hij licht gebonden is. Voeg zo nodig wat extra water toe.
- Maak de soep af door hem op smaak te brengen met peper en zout, naar smaak.
- Serveer de soep warm met croutons en brood.
Note: Dit bericht is gesponsord. Ik mag deze pakken weggeven van de fabrikant. Alle uitingen en meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie