Over het algemeen vind ik het leuk om een stukje te schrijven waarin in mezelf niet al te serieus neem.
Deze keer niet. Ik voel me niet zo grappig….
“Mensen doden mensen”.
Daar komt het op neer.
Dat er een vliegtuig vol onschuldige mensen ‘zomaar’ uit de lucht wordt gehaald… Ik kan het niet bevatten.
Nee, ik ken persoonlijk geen mensen die erin zaten. Maar bijna tweehonderd mensen. Dat heeft een impact die je niet kunt bevatten.
Met zoveel slachtoffers is er een heel grote groep mensen die wel lijden onder deze afschuwelijke daad.
Ik wens die mensen alle kracht en liefde toe om dit enorme verdriet te kunnen dragen.
En daarom hou ik het kort. Deze salade maakte ik met Simone. Hij was meer dan goed.
Pastasalade met tuinbonen doperwten en halloumi
Dit het ik gebruikt (4 pers.):
- 400 gram penne (pasta buisjes)
- 200 gram doperwten (vers of diepvries)
- 200 gram tuinbonen (vers of diepvries of eventueel uit blik)
- 300 gram halloumi, in blokjes gesneden
- flinke handvol rucola
- handvol basilicum blaadjes
- citroensap
- 4 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel wasabi (eventueel)
- 1 theelepel witte gemalen peper
- 1,5 theelepel zout
- scheutje olijfolie om in te bakken
Zo maak ik het:
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Doe dit ik ruim gezouten water.
- Laat de pasta afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verhit een koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak hierin de halloumi goudgeel en knapperig. Leg de gebakken halloumi op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook eerst de tuinbonen kort. Blancheer dan de doperwten ongeveer 2 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.






Geef een antwoord