Biecht stukje.
Wanneer u me al een tijdje volgt weet u dat ik in december mijn zo gewilde ‘turducken‘ heb gemaakt. Ja. Helemaal zelf de kalkoen ontbeent. En de kip. En de eend.
Ok, die eend niet, want de kalkoen was niet groot genoeg. Dus haalde ik de borstfilets eruit en heb die erin gedaan.
En waarom er geen recept staat hier?
Nou. Dat zit zo:
De turducken zelf zag er fantastisch uit. Mooi opgebonden etc. Bij de groothandel een thermometer gekocht, want ik wil geen rauwe gevogelte serveren. Heel handig ding. In Fahrenheit en Celsius. Met prikker en draad zodat je hem gewoon in de oven kunt laten.
En toen was het moment aangebroken dat hij de oven inging. Ik kijk goed naar mijn nieuwe thermometer. Rommel nog wat met de Fahrenheit en Celsius. Ben verward, want stress. En dan besluit ik dat de binnen temperatuur 365 graden moet zijn. Celsius.
Uh uh. Celsius. Spreekt u dat even langzaam uit?
s-uh-el-si-j-us
En toen was het (lange) wachten begonnen. En het verbranden van het draadje van mijn nieuwe keuken speeltje. Lang verhaal kort: Het vlees was zo zacht dat het uit elkaar viel. Mijn vader vond het hemels. Ik heb met lange tanden zitten eten…..
Enfin.
Dit recept zag ik ergens bij Jamie (Hoi J! How are you doing?) En die bucatini staarde me aan. Ik vind dat zo lekker. Gezin vind het dikke wormen. Dus maak ik dit als lunch. Helemaal voor mezelf.
Alleen.
Recept bucatini ansjovis en gebakken broodkruim

Recept bucatini ansjovis en gebakken broodkruim
Ingrediënten
- 100 gram bucatini maar gebruik gerust spaghetti
- 1 teen knoflook in plakjes
- 1 theelepel chilivlokken
- flinke handvol broodkruimels vermaal oud brood in een bakje met messen of wrijf het fijn tussen je handen
- 3 ansjovis filets
- flinke scheut olijfolie
- vers gemalen peper
- sap van citroen naar smaak
- handje basilicum blaadjes
Instructies
- Kook de bucatini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de broodkruimels krokant. Leg ze daarna even weg op keukenpapier.
- Doe weer een flinke scheut olijfolie in de pan en zet het vuur half hoog.
- Bak de knoflook plakjes hierin tot ze net aan de rand beginnen te verkleuren.
- Smelt dan de ansjovis in de olijfolie met knoflook.
- Voeg de chillivlokken toe en laat ze even mee verwarmen.
- Roer de bucatini door de olijfolie, knoflook en ansjovis en warm kort mee.
- Serveer op een bord, strooi de gebakken broodkruimels erover. Doe er een kneep citroensap over en de verse basilicum.
Geef een reactie