Hoe lang is uw lijstje met ‘dingen die ik graag nog eens wil koken/ maken’?
Mijn lijst is te lang. En erger, het weerhoudt me er niet van om er steeds weer iets aan toe te voegen….
Zo staan er heel veel recepten op mijn lijst van de keuken uit het Midden Oosten. En ik kom er maar niet echt aan toe. De grootste inspiratiebron voor deze keuken is toch wel het boek ‘de Souk’. Echt een prachtig boek waar veel aandacht aan is besteed. De randen van de bladzijden zijn ingekerfd zodat er een reliëf ontstaat. Een ‘must have’ voor de kookboek-liefhebber.
[bol_product_links block_id=”bol_53ce59e0dddb5_selected-products” products=”9200000015354814″ name=”de souk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dit recept komt daar niet uit. Dit is geboren uit ‘wat ik nog in de kast had’. En door de kaneel waande ik me toch even in Oosterse sferen….
Recept lamskoteletten met kikkererwten stoof
Dit heb ik gebruikt (2 pers.)
- 2 lamskoteletten
- zout en peper
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 eetlepel bloem
- 1 blik kikkererwten (400 gram), afgegoten en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 flinke wortel, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
- 1 theelepel kaneel of een stokje kaneel
- 1,5 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 groenten bouillonblokje
- bos koriander, grof gehakt zonder stelen
- olijfolie om in te bakken
Zo maak het het:
- Wrijf de lamskoteletten in met zout, peper en chillivlokken. Bestrooi ze daarna met wat bloem.
- Verhit een koekenpan en verwarm hierin wat olijfolie.
- Bak de lamskoteletten 3 tot 4 minuten op elke zijde. Haal ze uit de pan en zet ze even weg.
- Verhit in een grote pan olijfolie en fruit hier de ui en wortel in tot de ui zacht is.
- Voeg de kaneel, komijn en koriander toe en bak dit 2 minuten even mee.
- Doe de kikkererwten, gepelde tomaten, paprika, knoflook en bouillonblokje in de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Zodra alles kookt een deksel op de pan leggen en het vuur zacht zetten.
- Laat de stoofpot een half uur tot 45 minuten op het vuur staan. Roer af en toe.
- Leg 10 minuten voor het opdienen de lamskoteletten op de stoofpot en laat ze warm worden.
- Schep de stoofpot met lamskotelet op een bord. Strooi er royaal de gehakte koriander over.
- Serveer direct.
Geef een reactie