• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / De nom nom nom tag vragen over food aan mij

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Recepten

De nom nom nom tag vragen over food aan mij

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vind (en andersom)

Tsja. Vies.
Als ik daar over nadenk da niet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik qua eten iets vies vind. En na jaren in de zorg ben ik ook wel wat gewend. (Wat ik nu ga zeggen hoort niet op een foodblog thuis, maar toch zeg ik het….) Ik zeg altijd:”Je mag op het randje van mijn bord poepen, zolang je maar niet spettert…”

Bent u er nog?
Ah! Fijn!

Ik eet natuurlijk dingen die andere mensen raar vinden.
Of ongepast. Zo eet ik erwtensoep met rijst, sambal en maggi. Een overblijfsel van mijn Indische roots.

Ontbijten doe ik het allerliefst met een restje avondeten van de dag ervoor. Ja, ik bewaar er zelf soms een deel van mijn eten voor.

‘Prakken van mij eten’. Ja, ik weet het. Erg. Maar ja, soms vind ik dat echt lekker. Die Hollandse pot leent zich daar nu eenmaal uitstekend voor.

Eten met mijn handen. “Met de tien geboden” noemde mijn oma dat.
Het liefst kip of makreel met droge witte rijst en veel sambal.

Ok.
Ok. Ik biecht op. Ik vind de staarten van varken die in de fejoada zitten een lekkernij.

U leest dit steeds nog?
U bent dan écht fan. Dank!

Wat ik overigens zelf wel echt ‘vies’ vind zijn geroosterde koeienamandelen. Maar ik heb ze maar een keer gegeten. Zout en veel vet dat in mijn mond liep. Of het zo hoorde?
Geen idee? Maar poging twee zal in dit aardse bestaan niet meer voorkomen…

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Ik denk heel simpel “Broodje Es”. Omdat ik eigenlijk niet zo snel kan bedenken welke naam leuk is. Het is een gebrek…

En dan wel een plat brood. Tortilla’s. Pita’s. Of wraps. Ik ben dol op ‘flat breads’. Ook om te bakken trouwens!

Wat erop zou zitten? Alles, zolang het maar geen zoet beleg is. Ik eet echt zelden iets zoets op brood. Kan me echt niet meer herinneren wanneer ik iets van jam ofzo heb gegeten!

Kaas. Alle soorten.
Worst. Alle soorten. Met knapperige groenten of tuinkers. Ja, heel jaren ’70, maar zo ondergewaardeerd.

En wat ook lekker is: een restje opgebakken stamppot van de dag ervoor. Wel met krokante stukjes erin.
Beetje mosterd erbij.
Ja, goed.

De nom nom nom tag vragen over food aan mij

De nom nom nom tag van Simone

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?

De Librije. Ja. Ik heb daar zo goed gegeten! En Simone en ik hebben een fantastische avond gehad daar. Ik droom nog wel eens van de gevulde bietjes.
Echt.

Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Alles.

Ja, zo is het. Ik vind het echt leuk om in mijn keuken te staan en dingen te maken. Alleen zoete dingen komen er nogal bekaaid vanaf hier. Ik probeer dat meer te doen. Gaat langzaam, maar ik zie verbetering.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Als ik dat allemaal ga opschrijven dan wordt dit een post van mega formaat!

Er zijn nog heel veel soorten brood die ik wil bakken. Recepten uit het Midden Oosten die ik nog wil maken. Veel vis recepten die ik nog heb liggen. En dan alle gele post-it stickers die uit de ruim 500 kookboeken steken.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Zelf koken.
Bestellen doe ik nooit meer. Ik vind het gewoon niet lekker. En als ik dan zie wat ik krijg voor mijn geld ben ik teleurgesteld.

Uit eten is wel leuk, maar ik ben eerlijk: thuis zit ik het lekkerst. Eet ik precies wat ik lekker vind. En kan het helemaal aan mijn/ onze smaak aanpassen.

En als we dan uit eten gaan is het met mijn vader.
Naar de wok chinees….
Ja, echt.
Daar kan ik wel van genieten. Niet omdat het eten nu echt heel speciaal is. Maar voor ieder wat wils. Dochterlief en ik gaan helemaal voor de vis en schaaldieren met veel verse knapperige groenten. Partnerlief is helemaal in zijn element met zijn vlees. En ik hoef er verder niets aan te doen.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Euh. Nou ja, ik had al een beetje laten weten. Mijn vader werd ernstig ziek. En daar heb ik veel tijd in gestoken. (Niet in zijn ziekte, wel in zijn herstel!) Ook zijn partner werd twee maal met spoed opgenomen. Al met al zat ik afgelopen maanden veel in het ziekenhuis. Dus ik heb weinig in de keuken kunnen doen.

Nu is alles weer rustiger en heb ik helemaal zin om van alles te gaan doen. Maar blijkbaar zit mijn hoofd zo vol met ideeën dat ik niet meer weet wat ik nu precies wil gaan doen.

Kort door de bocht: op dit moment is mijn obsessie vooral terug de keuken in!

Wat is je favoriete toetje?

Dat is lastig! Ik vind een kaasplankje na het eten een prima afsluiter. Maar soms wil ik ook wel eens een stukje tiramisu. Of een ijsje. Met chocolade en roomijs….

Ben je ergens allergisch voor?

Ja! Truffel! En dat vind ik echt heel jammer!

Ik eet het graag, of liever at het graag, maar ik werd dan midden in de nacht steeds wakker en moest spugen…. Verder was ik dan niet ziek meer, maar het is gewoon niet echt fijn om midden in de nacht te moeten rennen….

En aardbeien, alleen als ik ze niet even onder de hete kraan heb afgespoeld. Dat komt door de ‘haartjes’ op de aardbei. Die zorgen ervoor dat ik de volgende dag eruit zie als een landkaart.

Deel een handige kooktip

Ok, ok. Niet een echte kooktip. Wel een ultieme cheat in de keuken.

Ik biecht op: ik waardeer het inferieure meel van de supermarkt wel eens op. Ik doe dit met gluten of met speciaal poeder voor klein brood of krokant brood. Die zakjes kosten echt niet veel en het maakt zo’n verschil.

Zo. Dit waren dan mijn antwoorden op de vragen. Hierbij nomineer ik  MijnMixedKitchen, Nombelina en Maaikys iCook

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


11 Reacties

« Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept
Doperwten uit de moestuin van Es »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}