“Swapperderswap”
Het was weer tijd voor de maandelijkse swap.
Ik kreeg het blog van Eslem. MijnMixedKitchen. Ook weer zo’n leuk blog waar ik vol met inspiratie weer vandaan kwam. Het is omdat ik niet zoveel tijd had, anders had ik me een slag in de rondte gekookt van dat blog!
Lahmacun. Dat wilde ik maken! En dat heb ik gedaan. Ze waren echt heerlijk. Met trots vertel ik dan ook dat ik ze al 2 keer heb gemaakt. En nu een hele voorraad in de vriezer heb liggen.
Ziet u dat heldere licht rond mijn huis? Dan is mijn aureool, mijn gezin is dolblij met deze voorraad.
Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogde gistkorels
- 30 gram Turkse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 gram zout
- 270 gram lauwwarm water
- Voor de vulling:
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui in grove stukken
- ½ rode paprika in grove stukken
- 1 rode of groene Spaanse peper eventueel ontdaan van de zaadjes
- 2 tomaten in grove stukken gesneden
- 1 handvol platte peterselie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ tot 1 eetlepel harissa
- 1 scheut zonnebloemolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- Extra: rucola en/ of ijsbergsla in reepjes gesneden en eventueel knoflooksaus en / of hete saus om mee te serveren. En een hapjes of koekenpan met deksel.
Instructies
- Deeg:
- Kneed van de bloem, gist, yoghurt en water een ruw deeg. Laat dit afgedekt 5 minuten staan.
- Voeg het zout en de olie toe en kneed dit tot een soepel deeg. In ongeveer 10 minuten (machine 5 minuten)
- Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is. Dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, in de zomer dus sneller dan in de winter.
- De vulling:
- Hak alles behalve het gehakt in een bak met mesjes heel fijn. Of snij alles heel fijn als je het graag iets grover wilt houden.
- Meng nu het gehakt erdoor. Mocht het iets te droog zijn, doe er dan iets extra olie door. Het mengsel moet zacht en smeerbaar zijn.
- Zet het niet meer in de koelkast, dan is het moeilijker uit te smeren.
- Lahmacun of Turkse pizza maken:
- Verdeel het deeg in acht gelijke stukken.
- Maak van alle stukjes deeg een bolletje en dek ze af tot gebruik.
- Neem 1 bolletje deeg en rol deze zo dun mogelijk uit. Ik doe dit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Zet een hapjespan of koekenpan met deksel op niet al te hoog vuur.
- Leg de uitgerolde lap deeg in de pan en bestrijk de boven kant met het gehaktmengsel. Laat de randen een beetje vrij.
- Leg het deksel op de pan en laat de lahmacun in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar worden. Kijk af en toe goed of het niet te hard gaat, zet dan het vuur nog iets lager.
- Neem de pizza uit de pan en leg hem op een bord. Dek hem direct af met een stuk vershoudfolie.
- Bak zo door en leg de pizza’s op elkaar met een stukje vershoudfolie ertussen.
- Om ze te eten: beleg ze met rucola en / of sla en eventueel saus naar keuze. Rol de lahmacun op en eet smakelijk!
- Note: ik maakte gelijk een heel veel tegelijk. Ik heb de rest van de stapel omwikkeld met vershoudfolie en in de vriezer gelegd. Nu kan er heel gemakkelijk steeds 1 pizza eraf worden gehaald om te eten. Warm ze even op in de magnetron.
- Niet in de pan, dan worden ze hard.
Geef een reactie