• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

Brood Echt Eten Foodswap Hapjes en Snacks Lamsvlees en Schapenvlees Lunch Wereldgerechten

Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

“Swapperderswap”

Het was weer tijd voor de maandelijkse swap.

Ik kreeg het blog van Eslem. MijnMixedKitchen. Ook weer zo’n leuk blog waar ik vol met inspiratie weer vandaan kwam. Het is omdat ik niet zoveel tijd had, anders had ik me een slag in de rondte gekookt van dat blog!

Lahmacun. Dat wilde ik maken! En dat heb ik gedaan. Ze waren echt heerlijk. Met trots vertel ik dan ook dat ik ze al 2 keer heb gemaakt. En nu een hele voorraad in de vriezer heb liggen.

Ziet u dat heldere licht rond mijn huis? Dan is mijn aureool, mijn gezin is dolblij met deze voorraad.

Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept

Es
Lahmacun of Turkse pizza kun je prima zelf thuis maken. Het deeg is niet moeilijk te maken. En samen met de vulling bak je ze in de pan. Geen oven nodig dus.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 26 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Turkse
Porties 8 lahmacun

Ingrediënten
  

  • Voor het deeg:
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gistkorels
  • 30 gram Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 gram zout
  • 270 gram lauwwarm water
  • Voor de vulling:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui in grove stukken
  • ½ rode paprika in grove stukken
  • 1 rode of groene Spaanse peper eventueel ontdaan van de zaadjes
  • 2 tomaten in grove stukken gesneden
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ tot 1 eetlepel harissa
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Extra: rucola en/ of ijsbergsla in reepjes gesneden en eventueel knoflooksaus en / of hete saus om mee te serveren. En een hapjes of koekenpan met deksel.

Instructies
 

  • Deeg:
  • Kneed van de bloem, gist, yoghurt en water een ruw deeg. Laat dit afgedekt 5 minuten staan.
  • Voeg het zout en de olie toe en kneed dit tot een soepel deeg. In ongeveer 10 minuten (machine 5 minuten)
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is. Dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, in de zomer dus sneller dan in de winter.
  • De vulling:
  • Hak alles behalve het gehakt in een bak met mesjes heel fijn. Of snij alles heel fijn als je het graag iets grover wilt houden.
  • Meng nu het gehakt erdoor. Mocht het iets te droog zijn, doe er dan iets extra olie door. Het mengsel moet zacht en smeerbaar zijn.
  • Zet het niet meer in de koelkast, dan is het moeilijker uit te smeren.
  • Lahmacun of Turkse pizza maken:
  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken.
  • Maak van alle stukjes deeg een bolletje en dek ze af tot gebruik.
  • Neem 1 bolletje deeg en rol deze zo dun mogelijk uit. Ik doe dit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Zet een hapjespan of koekenpan met deksel op niet al te hoog vuur.
  • Leg de uitgerolde lap deeg in de pan en bestrijk de boven kant met het gehaktmengsel. Laat de randen een beetje vrij.
  • Leg het deksel op de pan en laat de lahmacun in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar worden. Kijk af en toe goed of het niet te hard gaat, zet dan het vuur nog iets lager.
  • Neem de pizza uit de pan en leg hem op een bord. Dek hem direct af met een stuk vershoudfolie.
  • Bak zo door en leg de pizza’s op elkaar met een stukje vershoudfolie ertussen.
  • Om ze te eten: beleg ze met rucola en / of sla en eventueel saus naar keuze. Rol de lahmacun op en eet smakelijk!
  • Note: ik maakte gelijk een heel veel tegelijk. Ik heb de rest van de stapel omwikkeld met vershoudfolie en in de vriezer gelegd. Nu kan er heel gemakkelijk steeds 1 pizza eraf worden gehaald om te eten. Warm ze even op in de magnetron.
  • Niet in de pan, dan worden ze hard.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Lahmacun Turkse pizza zelf maken recept
Gepost op
2014-08-02
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)


Reageer

« Recept lamskoteletten met kikkererwten stoof
De nom nom nom tag vragen over food aan mij »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}