Vol enthousiasme ging ik buiten fotografen… Zonder parasol. En dat is te zien. Vooral de grote schaduw van mezelf aan het het begin van de tafel. Volgende keer nieuwe rondes, nieuwe kansen. De parasol (Die ik steevast ‘paracetamol’ noem….) is al wel gearriveerd. Net zoals de regen…
Ik vermoed zomaar dat het volgend jaar zomer wordt.
Enfin.
Paella. Ik had het al wel eens gemaakt. Lang geleden. En ik had er gewoon zin in. En ondanks dat partnerlief er niet zo van zeevruchten houdt besloot ik het toch te maken. Er zit tenslotte ook chorizo en kip in.
Enfin.
Paella met rivierkreeft en kip recept
Dit heb ik gebruikt (4 pers.):
- 300 gram paella rijst (of gebruikt arborio, rijst voor risotto)
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 1 rode peper, fijn gesneden eventueel zonder zaadjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 150 gram doperwten (diepvries of vers)
- 100 gram chorizo, in kleine blokjes
- 200 gram zeevruchten (diepvries of vers)
- 4 drumsticks (kip)
- 4 rivierkreeften of grote gamba’s
- 600 milliliter kippenbouillon (zelf gemaakt of van een blokje)
- Peper en zout, naar smaak
- citroensap, ongeveer 2 eetlepels, naar smaak
- handje gehakte peterselie om mee te garneren
- eventueel wat citroenrasp
Zo maak ik het:
- Verwarm in een grote pan de olijfolie.
- Bak in de warme olie de chorizo krokant. Haal de chorizo dan uit de pan. Zet weg tot later gebruik.
- Bak in het achter gebleven vet de kippenbouten rondom bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden. Ze garen later door in de rijst. Haal ze uit de pan en zet ze weg tot later gebruik.
- Voeg de ui, knoflook, peper en paprika toe en bak op zacht vuur tot de ui doorschijnend is.
- Doe de rijst bij de groenten en bak snel even kort aan.
- Schenk de bouillon erbij (ik gebruikte gewoon koude bouillon) en roer goed om. Laat aan de kook komen.
- Schep de chorizo en de kip terug in de pan.
- Laat nu alles op zacht vuur gaar worden. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig!
- Mocht het iets te droog worden schenk er wat water bij.
- 10 minuten voordat de rijst gaar is de doperwten, rivierkreeft of gamba’s erbij doen zodat deze kunnen garen.
- Serveer de grote pan op tafel. Strooi er ruim peterselie over en druppel er wat citroensap over.
Geef een reactie