• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Paella met rivierkreeft en kip recept

Echt Eten Feestelijk Gevogelte Kerstrecepten Recepten Rijst Vis Wereldgerechten

Paella met rivierkreeft en kip recept

Vol enthousiasme ging ik buiten fotografen… Zonder parasol. En dat is te zien. Vooral de grote schaduw van mezelf aan het het begin van de tafel. Volgende keer nieuwe rondes, nieuwe kansen. De parasol (Die ik steevast ‘paracetamol’ noem….) is al wel gearriveerd. Net zoals de regen…

Ik vermoed zomaar dat het volgend jaar zomer wordt.

Enfin.

Paella. Ik had het al wel eens gemaakt. Lang geleden. En ik had er gewoon zin in. En ondanks dat partnerlief er niet zo van zeevruchten houdt besloot ik het toch te maken. Er zit tenslotte ook chorizo en kip in.

Enfin.

Paella met rivierkreeft en kip recept

Paella met rivierkreeft en kip recept

Dit heb ik gebruikt (4 pers.):

  • 300 gram paella rijst (of gebruikt arborio, rijst voor risotto)
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 1 rode peper, fijn gesneden eventueel zonder zaadjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 200 gram zeevruchten (diepvries of vers)
  • 4 drumsticks (kip)
  • 4 rivierkreeften of grote gamba’s
  • 600 milliliter kippenbouillon (zelf gemaakt of van een blokje)
  • Peper en zout, naar smaak
  • citroensap, ongeveer 2 eetlepels, naar smaak
  • handje gehakte peterselie om mee te garneren
  • eventueel wat citroenrasp

Zo maak ik het:

  • Verwarm in een grote pan de olijfolie.
  • Bak in de warme olie de chorizo krokant. Haal de chorizo dan uit de pan. Zet weg tot later gebruik.
  • Bak in het achter gebleven vet de kippenbouten rondom bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden. Ze garen later door in de rijst. Haal ze uit de pan en zet ze weg tot later gebruik.
  • Voeg de ui, knoflook, peper en paprika toe en bak op zacht vuur tot de ui doorschijnend is.
  • Doe de rijst bij de groenten en bak snel even kort aan.
  • Schenk de bouillon erbij (ik gebruikte gewoon koude bouillon) en roer goed om. Laat aan de kook komen.
  • Schep de chorizo en de kip terug in de pan.
  • Laat nu alles op zacht vuur gaar worden. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig!
  • Mocht het iets te droog worden schenk er wat water bij.
  • 10 minuten voordat de rijst gaar is de doperwten, rivierkreeft of gamba’s erbij doen zodat deze kunnen garen.
  • Serveer de grote pan op tafel. Strooi er ruim peterselie over en druppel er wat citroensap over.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Paella met rivierkreeft en kip recept
Gepost op
2014-08-11


2 Reacties

« Spinazie bladerdeeg pakketjes recept
Een dag om te vieren »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}