Veelzijdig dat gehakt. Daar kan ik echt ieder kant mee op. Rul bakken, gehaktbrood, gehaktballen, kleine balletjes, als hamburger op een broodje of als vulling in de loempia.
En het past zich zo makkelijk aan aan allerlei smaken. Of je er nu iets pittigs van maakt of heel neutraal in de pastasaus. Gehakt maakt daar geen probleem van. Lang of kort bereiden, ook dat kan.
Het lijkt wel een ode aan het gehakt. Maar ja, wat is er nu makkelijker te verkrijgen dan dat?
Enfin.
Deze gehakt burgertjes zijn snel klaar en barsten van de smaak. Heerlijk bij de rijst met wat salade of als snack. En ik vond ze afgekoeld net zo lekker als toen ze warm waren. Ja, ik heb allebei geprobeerd. Ik kan u natuurlijk alleen maar volledig informeren wanneer ik alles zelf probeer. En dat doe ik met veel liefde.
Alles voor een blog met geteste recepten.
Recept Aziatisch gekruide gehakt burgers
Dit heb ik gebruikt (4 pers.):
- 500 gram half om half gehakt
- 1 kleine rode ui, grof gehakt
- een stuk citroengras (duim groot, alleen het witte zachte gedeelte), in heel fijne ringen gesneden
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel gemalen chilipoeder
- 30 milliliter vissaus
- 3 lenteuien, in ringen gesneden
- 1/2 bosje verse dille, heel fijn gesneden (of een theelepel gedroogde dille)
Zo maak ik het:
- Maak van de ui, citroengras en basterdsuiker een pasta. Dit kan in een bakje met messen of in een vijzel.
- Voeg de pasta, chilipoeder, vissaus, lenteui en dille toe aan het gehakt.
- Meng het gehakt goed door, zodat je een plakkerige vleesmassa krijgt.
- Vorm van het gehakt 8 kleine burgertjes.
- Bak de burgers in een koekenpan met wat olie en / of boter gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten. Ze moeten door en door gaar zijn.
- Serveer ze warm of op kamertemperatuur. Lekker bij wat rijst met een salade als warme maaltijd of als snack.

[…] Maandag: Aziatisch gekruide gehaktballetjes met pindasaus, witte rijst en sperziebonen (kook extra rijst voor woensdag.) […]