• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Recept de beste pindasaus maak je zelf

BBQ Echt Eten Sauzen

Recept de beste pindasaus maak je zelf

Sommige dingen zijn gewoon nooit zo lekker zoals je oma die maakte.
En omdat ik als kind vooral geïnteresseerd was in het eten heb ik natuurlijk nooit echt gevraagd hoe oma nu haar pindasaus maakte…

En daar zit je dan. Als volwassene zonder goede pindasaus.
De horror…

Ik heb ze in alle soorten en maten gemaakt. Vijf en twintig jaren geleden begon in met water en pindakaas. En sambal.
Dat werd een bruine ‘saus’ waarbij het vet boven kwam drijven. Maar studenten maakt dat niet veel uit.
Dus maakte ik dat regelmatig.
Ik ken geen schroom, weet u nog?

Dan wordt je pas echt volwassen. Nou ja, bijna dan.
En dan krijg je écht bezoek. Zoiets als schoonouders….
En die kijken dan in dat pannetje en scheppen voorzichtig om die vetlaag heen…

In de jaren erna heb ik een goed recept ontwikkeld. En ik kwam erachter dat hij hier nog helemaal niet stond.
Het werd tijd.
Dus bij deze.

Recept de beste pindasaus maak je zelf

Recept de beste pindasaus maak je zelf

Recept de beste pindasaus maak je zelf

Es
Niet helemaal zoals mijn oma maakte, maar wel de beste pindakaas. Gemaakt met ui, kruiden, pindakaas en soja. Maak hem zelf zo pittig als je wilt met sambal.
3 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Sauzen
Keuken Indonesische
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 20 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 400 milliliter water
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 eetlepel sambal meer of minder naar smaak
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
  • 1/2 bouillonblokje verkruimeld
  • 1/2 theelepel witte gemalen peper
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 tot 4 flinke eetlepels pindakaas

Instructies
 

  • Verwarm in een pannetje de boter tot hij gesmolten is.
  • Fruit de ui in de boter tot hij doorzichtig is.
  • Voeg de bloem toen en roer goed.
  • Laat de bloem een minuutje bakken.
  • Giet er in 1 keer 400 milliliter koud water bij. Roer goed.
  • Laat op half hoog vuur de saus indikken.
  • Zet het vuur laag wanneer de saus is ingedikt.
  • Voeg nu de koriander, sambal, knoflook, bouillonblokje, witte peper, bruine suiker en ketjap toe.
  • Nog steeds op laag vuur de pindakaas toevoegen en op laten lossen in de saus.
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus is ontstaan.
  • Is de saus wat te dik? Voeg dan wat water toe. Is de saus te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe.
  • Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gelijk alle boodschappen in je mandje bij de AH.nl? Klik dan op onderstaande button:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept de beste pindasaus maak je zelf
Gepost op
2014-08-29
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 26 Review(s)


11 Reacties

« Reuzel zelf maken
Recept Aziatisch gekruide gehakt burgers »

Reacties

  1. Es zegt

    22/02/2018 om 11:15

    Dankjewel voor de tip!

  2. Gado Gado Saus Recept zegt

    13/02/2018 om 14:13

    3 sterren
    lekker,en met wat kokosmelk en een vleugje limoen krijg je de pinda of gado gado saus lekker romig en Fris

  3. Es zegt

    01/06/2017 om 20:06

    Dank voor je tip!

  4. Rob zegt

    22/05/2017 om 09:27

    Hoi Es,
    Als extra tip zou ik het volgende willen melden:
    Koop de “basic” pindakaas in de supermarkt, niet het A merk van Ca* omdat in de basic pindakaas veel minder olie in zit t.o.v. Ca*. Deze laatste is natuurlijk wel beter smeerbaar door de olie/vetten.

  5. Es zegt

    14/08/2016 om 09:23

    Hoi Harry,
    Dankjewel voor je compliment! En ook voor het feit dat je mij dit hebt laten weten. Dat waardeer ik zeer!
    En natuurlijk ben ik blij te weten dat er een ‘Nederbelg’ nu heerlijk pindasaus bij zijn frieten kan eten!
    En het klopt dat ik een blokje groentenbouillon gebruik. Ik zal dat in het recept even aanpassen.
    Dat je nog veel frieten met pindasaus mag eten!
    Hartelijke groeten uit Nederland,
    Es

  6. Harry de Prouw zegt

    14/08/2016 om 09:18

    Hoi Es,Ik wou je graag bedanken voor eindelijk eens een keer een simpel recept te hebben gevonden voor pindasaus.Omdat ik jaren geleden naar België ben verhuisd,maar toch een stuk hollander blijf (een nederbelg 🙂 ) eet ik graag pindasaus bij mijn frieten.Maar het probleem is dat de meeste belgen geen pindasaus lusten en tengevolge je het moeilijk in de winkels kunt vinden.Om over de meeste frituren (snackbar) maar te zwijgen.Dus daarvoor een dikke merci dat je me toch een simpel recept hebt gegeven.Nog 1 vraag over de ingredienten:maakt hetnog uit welk bouillonblokje je gebruikt?Ik denk groente maar vraag het liever even voor de zekerheid.

    Bedankt en groetjes……….Harry

  7. Es zegt

    03/08/2016 om 18:43

    Dankjewel Lies! Dat vind ik leuk om te horen!

  8. Lies zegt

    03/08/2016 om 18:42

    Heerlijk! Bedankt hoor.

  9. annette zegt

    26/03/2016 om 23:06

    Ik doe alleen met melk en geen bloem dan uiteraard.
    Pindakaas smelten en eigenlijk gewoon aanlengen met melk tot je gewenste dikte. Daarna op smaak maken met ketjap, maggi, sambal en knoflook(poeder).

  10. Es zegt

    04/03/2016 om 12:25

    Dankjewel voor je reactie A. Rietveld. Dat waardeer ik zeer! En ook bedankt voor de tip met melk. Dat ga ik de volgende keer ook proberen!
    Fijn weekend alvast!

  11. A. Rietveld zegt

    04/03/2016 om 12:23

    Heb de satésaus vandaag gemaakt en hij was heerlijk. Heb hem dus bewaard voor een volgende keer.
    Alleen heb ik minder water gebruikt, maar kort voor het gebruik de saus iets verdund met melk.
    Heb gemerkt dat het met water heel snel indikt.

    Bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}