Lasagne? Of toch gewoon een ordinaire hartige pannekoekentaart? Ik ben er eerlijk gezegd nog niet over uit….
Dat hij lekker is, dat staat vast. En het is zo leuk om weer eens iets anders op tafel te zetten. Ook handig: hij kan ruim van te voren gemaakt worden. Een half uur voordat het eten verwacht wordt schuif je hem in de oven.
Die doet de rest.
Recept lasagne van flensjes met paddenstoelen
Dit heb ik gebruikt (8 personen):
Note: Ik gebruikte een koekenpan van ∅ 16 cm.

Recept lasagne van flensjes met paddenstoelen
Ingrediënten
- Flensjes:
- 250 milliliter melk
- 120 gram bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- Saus:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 700 milliliter melk
- 100 gram blauwe kaas kan ook weggelaten worden
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen witte peper
- 1 kg paddenstoelen Dat kunnen gemengde zijn, maar ook alleen champignons
- 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- Extra:
- 200 gram geraspte kaas
- Olijfolie om in te bakken
- Roomboter om de schaal mee in te vetten
Instructies
- Meng de bloem en het zout door elkaar.
- Roer de melk erdoor gevolgd door de eieren.
- Laat het beslag even rusten. Een half uur tot een uur.
- Bak ondertussen de paddenstoelen in een hete pan met wat olie tot het vocht verdampt is.
- Haal de paddenstoelen uit de pan en pers er een teen knoflook over. Strooi er ook wat rozemarijn op. Roer even door elkaar en laat verder afkoelen.
- Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter met de bloem. Laat een minuutje goed warm worden en roer en in één keer de melk door. Laat de saus op half hoog vuur en goed roeren indikken. Als de saus gaar is de blauwe kaas erdoor smelten. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en witte peper.
- Bak van het beslag dunne flensjes. Ik haalde 12 flensjes uit het beslag.
- Meng de saus met de paddenstoelen.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Leg een flensje op de bodem.
- Schep er een deel van de saus over.
- Bestrooi met wat kaas.
- Ga zo door tot alle flensjes op zijn.
- Eindig met saus over het laatste flensje.
- Verwarm de lasagne in een voorverwarmde oven (180 graden Celsius) in ongeveer 30 minuten. Hij is klaar wanneer alle kaas gesmolten is en de bovenkant mooi goudbruin is.
[bol_product_links block_id=”bol_53f6ff4a5ac4a_selected-products” products=”9200000005540021″ name=”Veg!” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Geef een reactie