“Gij zult geen fruit met groenten mengen”. Het is een ‘spijswet’ van dochterlief….
Gelukkig kent Simone die wet niet.
Eerlijk moet ik bekennen dat ik wel even mijn bedenkingen had.
Ze stond te zwaaien met die keiharde groene mango’s en vertelde vrolijk dat we daar een salade van gingen maken.
Ja, ja… Dacht ik….
En toen ze de mango’s te lijf ging met een ‘reepjes-snij-ding’ en haar vinger bijna in reepjes sneed, was ik bijna van plan gewoon een krop sla schoon te maken.
Het kwam allemaal goed.
Eén pleister verder. En een goed mes die de reepjes maakten.
Aangenaam verrast waren we. De mango’s zijn niet zo heel zuur. De peper zorgt voor een ‘kick’ en de dressing maakt de salade heerlijk hartig. Ik was om.
Koud vond ik de salade op zijn best. Dus ik raad aan om de salade, zonder de munt en de koriander, een aantal uren in de koelkast te zetten. Strooi vlak voor het op dienen de munt en koriander erover.
Groene mango salade recept
Dit heb ik gebruikt:
- 2 groene mango’s, in hele fijne reepjes gesneden (dit gaat het best op een mandoline)
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden (zo fijn mogelijk)
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in halve ringetjes gesneden
- 1 teen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
- 60 ml vissaus
- 125 ml limoensap
- 30 ml olie
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker of palmsuiker
- een klein bosje koriander, alleen de blaadjes, grof gehakt
- een handje (naar smaak) grof gehakte muntblaadjes
Zo maak ik het:
- Doe de reepjes mango in een grote schaal en meng het met de ui en rode peper.
- Maak een dressing door de knoflook, vissaus, limoensap, olie en bruine basterdsuiker goed door elkaar te mengen. Zorg dat alle suiker is opgelost.
- Schenk de dressing door de mangoreepjes en meng goed met je handen.
- Als het even kan de salade nu in de koelkast zetten om goed koud te worden.
- Strooi er ruim de koriander en muntblaadjes over.
- Serveer koud.
Geef een reactie