• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Nature’s Pride

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Nature’s Pride

Of ik meeging naar Maasdijk. Naar Nature’s Pride. Die uitnodiging kreeg ik van de Kroon op het Werk.

Nu wist ik eigenlijk niet eens zo goed wat dat was. Ik kende de bekende stickers van “Eat me, I’m ripe” wel. Maar verder? Maar wat het bedrijf zelf nu inhield, daar had ik geen idee van.

Ik googelde op Nature’s Pride. Op de site zag ik allemaal geweldige soorten fruit staan. En heel wat informatie over telers en projecten. Ik was nieuwsgierig! Dat ik er ruim twee uur voor moest reizen, dat nam ik voor lief. En aan het einde van de dag bedacht ik me dat ik het helemaal niet erg was om naar Maasdijk af te reizen.

Nature’s Pride

Nature's Pride

Buiten de bekende sticker om, zit er een waanzinnig groot bedrijf achter de ‘eet klare’ vers producten. Een bedrijf met een visie waar duurzaamheid, eerlijke handel en sociale projecten hoog in het vaandel staan.

Bij aankomst zie je een waanzinnig groot gebouw. Mooi vormgegeven met strakke lijnen. Maar van binnen is het heel erg licht, ruimtelijk en toch warm en gezellig. Na het welkomstpraatje kregen we uitleg over het gebouw. Regenwater wordt opgevangen om de toiletten mee door te spoelen. Op het dak staat een vlindertuin en de energie wordt geleverd door heel veel zonnepanelen op het dak.
In mijn ideale wereld bestaan er alleen maar zulke bedrijven….

Na wat hapjes, véél fruit, te hebben gekregen, werd er ingegaan op de manier waarop ze met telers omgaan. Hoe ze hun sociale projecten opgezet hebben. (Van iedere mango gaat er 1 cent naar het project. Nu lijkt dat misschien weinig, maar met 900.000 mango’s per week gaat dat ineens flink oplopen!)
Ook werd er uitgebreid uitgelegd hoe ze ervoor zorgen dat er het hele jaar rond altijd mango’s en avocado’s zijn.

Nature's Pride

Tijdens de rondleiding kregen we uitleg over de manier waarop ze zorgen hoe de mango’s en avocado’s altijd goed zijn. (Niks ergerlijker dan thuis te komen en de avocado blijkt bruin te zijn….)
Hier hebben ze speciale rijpmeesters voor. Deze mensen met kennis brengen de vruchten op temperatuur en controleren constant om de goede rijpheid te krijgen. Niet alleen de rijpheid is belangrijk leerde ik, de manier van opwarmen en terug koelen gebeurd op speciale wijze zodat ze ook nog eens langer houdbaar zijn. En ik kan u vertellen: dit is vakmanschap en geen trucjes! Prachtig om te zien hoe deze twee rijpmeesters zo vol passie vertelden over ‘hun’ product!

Nature's Pride

Daarna volgde er een rondleiding door de koelcellen.
Ik kan u vertellen: koud.
De eerste viel mee.
De tweede niet en de derde (2 graden!!) hield ik mijn camera krampachtig vast om hem niet uit mijn koude handen te laten vallen.
Maar ja, er was ‘eten’ te zien he? Dus stortten we ons op alle dozen om te zien wat er allemaal in zat. Van cactusvruchten tot rode banaantjes (die ik niet heb geproefd…) en van eetbare bloemen tot dozen vol met kumquats.

Nature's Pride

Tot slot had de chef voor ons allemaal hapjes gemaakt. Saucijzenbroodjes met heel dunne groene asperges en beenham (die moet ik namaken!), canapé’s met room, zoete aardappelfrietjes zoals ik ze nog nooit gegeten heb en granaatappel.

Tot slot kregen we een waanzinnige box vol met tropisch fruit mee (te bestellen in hun webshop!), een mangosnijder én het boek Smaakvrienden van Angelique Schmeinck.

Ik wil Nature’s Pride hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en cadeautjes en Robert Kroon voor de uitnodiging.

Disclaimer: Ik was op uitnodiging op bezoek bij Nature’s Pride.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Wekelijkse roundup van de budgetchallenge
Fruitsalade met kumquat recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}