Eindelijk. Ik ben natuurlijk met mijn budget challenge bezig, maar echt een recept plaatsen kwam er niet van….
Zo gaat dat wel eens….
Maar hier is er dan weer één. De worstjes kwamen bij de Lidl vandaag, de courgettes toevallig uit eigen tuin, maar als ze in het seizoen zijn dan betaal je iets van 40 cent per stuk. De roomkaas is gewoon het B-merk en de pasta zou je gewoon kunnen kiezen voor de goedkope macaroni die je vind in de supermarkt. Al met al ben je voor dit recept (4 personen) rond de 3, 90 Euro kwijt.
En dat is nu met recht een budget recept.
En niet onbelangrijk, het staat echt zó op tafel. Dus heel geschikt voor door de week.
Pasta roomsaus met courgette recept

Pasta roomsaus met courgette recept
Equipment
- Grote kookpan
- Grote koekenpan of hapjespan
- Snijplank
- Mes
- Pollepel of spatel
- Maatkan
Ingrediënten
- 400 gram korte pasta fusilli of macaroni
- 4 worstjes varken, rund of kip, ontdaan van velletje en in kleine stukjes gebroken
- 3 middelgrote courgettes in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook door de pers
- 200 gram roomkaas
- zout en peper naar smaak
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar in flink gezouten water.
- Giet de pasta af en bewaar ruim een halve liter van het pasta water.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak de stukjes worst rondom bruin. Zorg dat het kleine stukjes zijn, dan is het sneller gaar.
- Doe de stukjes courgette ook in de pan en bak deze ook mee.
- Pers de tenen knoflook bij het gehakt en de courgette in de pan.
- Leg de roomkaas ook in de koekenpan en laat smelten op half hoog vuur.
- Leng nu de roomsaus aan met het achter gehouden kookwater van de pasta. Kookwater toevoegen, naar smaak. Iets meer voor dunnere saus, iets minder voor een iets dikkere saus.
- Roer de pasta door de saus en laat alles warm worden. Voeg zo nodig nog iets van het pasta kookwater toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer direct.
Geef een reactie